Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η γραφική παραλία της «Καλόγριας» με τα καταγάλανα νερά στη Μεσσηνία (vd)

Η γραφική παραλία της «Καλόγριας» με τα καταγάλανα νερά στη Μεσσηνία (vd)
Tο www.kalimera-arkadia.gr συνεχίζει την παρουσίαση των παραλιών της Πελοποννήσου!
Η φημισμένη παραλία της "Καλόγριας" – γνωστή ως η παραλία του Ζορμπά – είναι μια από τις δυο παραλίες της Στούπας, που έγινε γνωστή όχι μόνο επειδή εκεί έζησαν το1917 ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς και έδεσαν την φιλία τους, αλλά και διότι είναι μια πανέμορφη, γραφική παραλία με καταγάλανα, άβαθα νερά και κατάλευκη αμμουδιά, ιδανική για να φιλοξενήσει οικογένειες με μικρά παιδιά.

Βρίσκεται στο 42ο χιλιόμετρο από Καλαμάτα προς Αρεόπολη και είναι πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Το τοπίο έχει ελάχιστα αλλάξει από την εποχή που μάγεψε τον μεγάλο στοχαστή τον Ν. Καζαντζάκη- ο οποίος έφτασε εκεί ως μέτοχος του λιγνιτωρυχείου της «Πραστοβάς», λείψανα του οποίου υπάρχουν ακόμα στην περιοχή.

Στην περιοχή πάνω από την παραλία «Καλόγρια» υπάρχουν επιπλωμένα διαμερίσματα, 3 εστιατόρια και 2 beach bars.

Στα 150 μέτρα υπάρχει το χωριό Στούπα, που είναι αρκετά οργανωμένο τουριστικά με ξενοδοχεία, επιπλωμένα διαμερίσματα, τουριστικά γραφεία, σουπερμάρκετς, οδοντιατρείο, ιατρείο, φούρνο, καθαριστήριο και πολλά άλλα καταστήματα.

Είναι ιδανική περιοχή για οικογενειακές διακοπές, καθώς εκτός από την "Καλόγρια" υπάρχει και η θαυμάσια παραλία της Στούπας αλλά και άλλες αξιόλογες, ήσυχες και γραφικές σε κοντινή απόσταση.

Μπορείτε με αυτοκίνητο ή με οργανωμένες, ημερήσιες εκδρομές να επισκεφτείτε τα εξαίρετα σπήλαια Διρού, τη Μονεμβάσια, την Μάνη με τους πύργους, τον Μιστρά, την Επίδαυρο και Μυκήνες, την Ολυμπία και πάρα πολλά άλλα αξιοθέατα της Πελοποννήσου.

Οι φυσιολάτρες μπορούν να εξερευνήσουν τον πανέμορφο βυθό με κατάδυση ή να πεζοπορήσουν στους πανέμορφους λόφους, στα φαράγγια και στα δάση του Ταϋγέτου.
 
Για να υπολογίσετε την απόσταση που πρέπει να διανύσετε μέχρι την Ελαφόνησο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.apostaseis.gr και συμπληρώστε το μέρος από το οποίο θα ξεκινήσετε το ταξίδι σας και ως τελικό προορισμό προσθέστε την παραλία που σας ενδιαφέρει!
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...