Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταπέλτης το δικαστήριο Πατρών για την σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και στην Αρκαδία!

Καταπέλτης το δικαστήριο Πατρών για την σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και στην Αρκαδία!
Ποινές άνω των δέκα ετών  επέβαλλε σήμερα το Δικαστήριο Πατρών, στα μέλη της εγκληματικής ομάδας που έκλεβε αγροτικά οχήματα και είχε διαπράξει σωρεία ληστειών σε επτά Περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας, μεταξύ των οποίων η Αρκαδία.


Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του patrastimes.gr και προσθέτει ότι "στο εδώλιο κάθισαν επτά άτομα ηλικίας από 43 έως 23 ετών, ανάμεσα τους και οι δυο εγκέφαλοι της σπείρας.  Σε βάρος τους  είχε σχηματισθεί  δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, κλοπών και πλαστογραφιών κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το Δικαστήριο επέβαλλε ποινές φυλάκισης από 18 έως 24 χρόνια, ενώ ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων στα Μέγαρα Αττικής, όπου μεταφέρονταν τα κλοπιμαία και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα γινόταν η παραποίηση των στοιχείων τους και εν συνεχεία η μεταπώληση τους είτε ως οχήματα, είτε ως ανταλλακτικά, καταδικάστηκε με 19 χρόνια φυλάκισης.

Υπενθυμίζουμε πως η παράνομη δράση της σπείρας, αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2013,  ύστερα από ταυτόχρονη, οργανωμένη επιχείρηση, Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε Αττική Αχαΐα Ηλεία και Κορινθία. Στις έρευνες συμμετείχε και το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας.

Η εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 45 ληστείες – κλοπές στις περιοχές της Ηλείας, Αχαΐας, Αττικής, Ευβοίας, Ηρακλείου, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Άρτας, Αργολίδας και Κορινθίας.

Τα μέλη της σπείρας «στόχευαν» σε συγκεκριμένη μάρκα αγροτικών οχημάτων και συγκεκριμένα  Toyota τύπου Hilux, στα οποία είχαν σπάσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τους κωδικούς, είχαν δημιουργήσει αντικλείδια.

Σε Αχαΐα και Ηλεία οι κλοπές της σπείρας ανέρχονται στις 19. Συμμετοχή στην συγκεκριμένη υπόθεση, φέρεται να έχουν συνολικά είκοσι πέντε άτομα."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...