Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει την πανέμορφη και … κοσμοπολίτικη παραλία της Κουρούτας!

Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει την πανέμορφη και … κοσμοπολίτικη παραλία της Κουρούτας!
H παραλία της Κουρούτας, στη γειτονική Ηλεία, τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πελοποννήσου.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Ηλείας, την Αμαλιάδα.
Εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα, η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία», η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη πλειάδα επιλογών για τη διαμονή και τη διασκέδασή του.

Πολλά καφέ-μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ τόσο στην παραλία Κουρούτας όσο και στο κοντινό αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου φροντίζουν να κάνουν την παραμονή σας στην περιοχή όσο το δυνατό πιο ξεκούραστη και απολαυστική.

Η Κουρούτα κατέχει περίοπτη θέση στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου. Το απέραντο γαλάζιο και η χρυσή άμμος, χάρη στο ήπιο κλίμα ζωντανεύουν τη διασκέδαση από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο. Στην περιοχή της Κουρούτας έχουν κατασκευαστεί πανέμορφοι χώροι αναψυχής και δρόμοι με ποδηλατοδρόμους που τη συνδέουν με το Παλούκι.

Για να πάτε από την Τρίπολη στην Κουρούτα, υπάρχουν δύο τρόποι. Η πιο εύκολη διαδρομή (διάρκειας 2 ωρών περίπου) είναι να ξεκινήσετε από την Τρίπολη και να κινηθείτε προς την Καλαμάτα, μέσω της νέας εθνικής οδού. Μετά τα δεύτερα διόδια (Βελιγοστής) στρίβετε δεξιά προς Πύργο – Πάτρα. Περνώντας, μέσα από την Οιχαλία προχωράς προς Αμαλιάδα και Πύργο και καταλήγει στην παραλία της Κουρούτας.
Η δεύτερη διαδρομή είναι μέσω Γορτυνίας (περνώντας από Λαγκάδια) κατευθυνόμενοι για Αρχαία Ολυμπία.

Η κάμερα του kalimera-arkadia.gr βρέθηκε εκεί και κατέγραψε εικόνες από αυτό το κοσμοπολίτικο μέρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...