Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Ημερίδα Προβολής Ώριμων Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών!

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Ημερίδα Προβολής Ώριμων Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών!
Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει για την προβολή της ελληνικής καινοτομίας και τεχνολογίας στο εξωτερικό διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Ιουλίου ημερίδα προβολής ώριμων (κοντά στο στάδιο εμπορικής αξιοποίησης) ερευνητικών αποτελεσμάτων ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων. Στην ημερίδα παρευρέθησαν Πρέσβεις και Οικονομικοί/Εμπορικοί Ακόλουθοι χωρών διαπιστευμένων στην Ελλάδα καθώς και Έλληνες ομόλογοι τους.


Στην ημερίδα αυτή παρουσιάστηκαν τρεις ώριμες τεχνολογίες λογισμικού ανάπτυξης ηλεκτρονικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η παρουσίαση των τεχνολογιών έγινε από το Διευθυντή του Εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο. Οι τεχνολογίες αφορούν σε προγράμματα λογισμικού σχεδίασης και υλοποίησης ηλεκτρονικών συστημάτων και έχουν σαν στόχο τη μείωση τους κόστους και του χρόνου σχεδίασης ηλεκτρονικών συστημάτων. Η χρήση αυτών των τεχνολογιών μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτρονικά προϊόντα και υπηρεσίες χαμηλού κόστους οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα διαφορετικών πτυχών της καθημερινής ζωής. Οιαντίστοιχεςπαρουσιάσειςείχαντουςακόλουθουςτίτλους: «MATLAB compiler for cost and time efficient electronic systems development», «The HercuLeS high level synthesis tool for low cost and fast time to market electronic systems development» και «Software Tool for Middle Stage Compiler Design».

Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εξωτερικών θεωρούν ότι η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομικής ανάκαμψης και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επιπλέον, η προβολή της Ελλάδας ως τόπου παραγωγής καινοτομίας εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργία διαφορετικής και ελκυστικής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες προβολής ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...