Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ανάσα» για τους ξενοδόχους της Αρκαδίας τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

«Ανάσα» για τους ξενοδόχους της Αρκαδίας τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού
Αλλεπάλληλες συναντήσεις με την περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ στην Πάτρα έχει ο περιφερειακός οργανισμός τουρισμού Πελοποννήσου, με σκοπό την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας και τη συνεργασία των δύο φορέων. Στοχεύουν στο να δουν τις δυνατότητες που μπορεί να υπάρξουν σε ζητήματα απασχόλησης στον ξενοδοχειακό τομέα στην Πελοπόννησο.


Στην τελευταία συνάντηση τους επισημάνθηκε ότι τα προγράμματα των εργαζομένων που απασχολούνται στις τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εστιάσουν περαιτέρω για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας εκτός τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα να βοηθήσουν στην επιμήκυνση αυτής.

Όσον αφορά στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Μαρινάκος τόνισε ότι αποτελούν μια ανάσα για τον τουρισμό μας καθώς εξυπηρετούνται από αυτά πολλά άτομα και ταυτόχρονα και ξενοδοχεία. Μάλιστα ζήτησαν να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Τέλος θίχτηκε το θέμα της εκπαίδευσης του κλάδου, συζητώντας για ειδικότητες που να αφορούν αμιγώς τον τουριστικό κλάδο. Μέχρι τώρα υπήρχαν σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Πλέον όμως θα υπάρξει ειδικότητα ξενοδοχειακών υπηρεσιών, από το νέο σχολικό έτος, στη Σπάρτη, μια ειδικότητα από την οποία πρόκειται να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...