Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μισθός: «Θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους»!

Μισθός: «Θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους»!
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Στόχος όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πέτρος Μισθός είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και συνεργασία για την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους, κάτω από τους αυστηρούς όρους της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη βρέθηκαν διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και προϊστάμενοι επιστημονικής καθοδήγησης, σχολικοί σύμβουλοι.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, η διάθεση των βιβλίων και ο ορισμός καθηγητών στα σχολεία.

Ο Π. Μισθός δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε μια εξελικτική διαδικασία, επεξηγώντας ότι έγιναν οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις των καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται.

Επιπλέον ενημέρωσε ότι "στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μια φουρνιά αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα κενά στα σχολεία" και ότι τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους.

Επίσης σχολίασε το νέο σύστημα που βρίσκει εφαρμογή στην πρώτη λυκείου, την τράπεζα θεμάτων, υποστηρίζοντας ότι "είναι ένας θεσμός που θα καταλάβουμε με την πάροδο των χρόνων ότι είναι σημαντικός, θα δούμε το όφελος του όσο περνούν τα χρόνια", ενώ συμπλήρωσε ότι πλέον το παιδί θα ασχολείται με όλα τα μαθήματα και όχι μόνο με αυτά που θα εξετάζεται.

Βέβαια όπως είπε "δημιουργήθηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή της τράπεζας, ίσως επειδή κάποια θέματα ήταν ανομοιόμορφα από το ένα σχολείο στο άλλο, ή γιατί η τράπεζα είχε ίσως λιγοστά θέματα". Πάντως κατέληξε ότι η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη και ότι αυτά τα τεχνικής φύσεως προβλήματα έχουν όλα αντιμετωπιστεί και όλα θα πάνε καλύτερα τη φετινή χρονιά.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι στις 11 Σεπτεμβρίου όλοι οι μαθητές θα έχουν τους δασκάλους τους!

Βάσω Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...