Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράταση για το μεταπτυχιακό «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα»

Παράταση για το μεταπτυχιακό «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα»
Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα», τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. 



Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με σκοπό: 
i.     Την προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη της έρευνας στα «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα» καθώς και των συναφών επιστημών και κλάδων. 
ii.    Την ειδίκευση σε περιοχές των «Προηγμένων Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων», ώστε οι κάτοχοι του ΜΔΕ να έχουν αυξημένα προσόντα στις συναφείς περιοχές. 
Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με συναφές γνωστικό αντικείμενο (π.χ. Τμημάτων Πληροφορικής και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τμήματα Θετικών Επιστημών - Μαθηματικών και Φυσικής, κλπ). 

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, το ύψος των οποίων καθορίζεται από τo Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Τα συνολικά δίδακτρα για το ΠΜΣ που θα ξεκινήσει το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 έχουν καθοριστεί σε 2.500€. 

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2014, στη Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τέρμα Καραϊσκάκη, 22100, Τρίπολη, με την σημείωση ‘Για το ΠΜΣ Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα’. Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει: 

1.    Αίτηση (υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στο δικτυακό τόπο του Π.Μ.Σ.) 
2.    Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στην Ελληνική γλώσσα. 
3.    Αντίγραφο πτυχίου ελληνικού Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι., ή ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής (μαζί με βεβαίωση ισοτιμίας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., όπου απαιτείται). 
4.    Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων, στο οποίο θα αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου (ένα για κάθε πτυχίο). 

5.    Αποδεικτικά καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. 
6.    Κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του υποψηφίου, κατά την κρίση του, (π.χ. συναφής επαγγελματική ή ερευνητική εμπειρία, δημοσιεύσεις, κλπ). 

Σημαντικές Ημερομηνίες 
Αιτήσεις έως και 12/9/2014 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία ΠΜΣ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 
Διεύθυνση: Τέρμα Καραϊσκάκη, 22100, Τρίπολη 
Τηλέφωνο/Fax: 2710 372162/2710 372160 
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ιστοσελίδα: http://tst.uop.gr/msc 

Ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα» 

Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Τσούλος 


ΤΙΤΛΟΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ - ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ (με βάση τις οδηγίες του ΑΣΕΠ) 

Για την Αγγλική γλώσσα η καλή γνώση αποδεικνύεται : 
Με πτυχίο: 
1. FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (FCE) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE. 
2. INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 4,5 έως 5,5. 
3. BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – VANTAGE (BEC VANTAGE) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES). 
4. (MCCE) MICHIGAN CERTIFICATE OF COMPETENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου MICHIGAN. 
5. LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 3 − UPPER INTERMEDIATE COMMUNICATION του EDEXCEL. 
6. CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE II του TRINITY COLLEGE LONDON. 
7. CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) COMMUNICATOR και CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) COMMUNICATOR- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL − COMMUNICATOR − και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL COMMUNICATOR − (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης). 
8. TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC) βαθμολογία από 505 έως 780 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA. 
9. Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003. 

Όλοι οι τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα. 
Επίσης η γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με τους εξής τρόπους: 
(i) Με Πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, 
(ii) Με Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, 
(iιι) Με Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχει αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή. 
Σημείωση: 
α) Δεν απαιτείται η απόδειξη της γνώσης της ξένης γλώσσας εάν οι επικαλούμενοι τίτλοι σπουδών έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό, όπου τα μαθήματα διδάσκονται στην ίδια γλώσσα. 
β) Ως πανεπιστήμια δημόσιου χαρακτήρα νοούνται τα κρατικά ή ανήκοντα ή ιδρυόμενα από κρατικούς φορείς ή οργανισμούς όπως οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης , περιφέρειες, καντόνια, δημόσια νομικά πρόσωπα, κ.λ.π. ανάλογα με την πολιτειακή συγκρότηση ή την οργάνωση της Διοίκησης της οικείας χώρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...