Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτύνιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από πρόταση Τατούλη!

Γορτύνιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από πρόταση Τατούλη!
Η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την υποψηφιότητα του για τη θέση του νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, είναι ο Χαράλαμπος Σκούρος. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των μελών της πλειοψηφίας και αναμένεται να επικυρωθεί την Κυριακή το απόγευμα στις εκλογές του συμβουλίου.
Ο Χαράλαμπος Σκούρος είναι ειδικός καρδιολόγος και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, στη Λακωνία. Όμως, μπορεί να ζει στη Σπάρτη, αλλά έχει γεννηθεί στη Γορτυνία (Τουθώα) το 1955. από ηλικία μόλις 6 ετών, μεγάλωσε στη Σπάρτη. Είναι ιατρός καρδιολόγος, παντρεμένος με την Μαντίνα Πολίτου νομικό-καθηγήτρια και πατέρας δύο παιδιών (Σοφία-Γιώργος).
Τελείωσε την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε στοΑγροτικό ιατρείο Βρεσθένων και στη συνέχεια εργάστηκε στο ΓΝ Σπάρτης και Μολάων.
Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου ΓΝ Αθηνών και από το 1990 εργάζεται σαν ειδικός καρδιολόγος στην Σπάρτη.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ιατρικού συλλόγου Λακωνίας και συμμετείχε σαν μέλος και σαν πρόεδρος στο ΔΣ της Αθλητικής Ένωσης ¨ΣΠΑΡΤΗ¨.
Τ0 2002 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σπαρτιατών και στις
Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 εξελέγη πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

 

skouros-434x223
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
«Οι Αιρετές Περιφέρειες αποτελούν βαθύτατα πολιτικές δομές οι οποίες απέδειξαν ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνάντησή του με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της νέας Περιφερειακής Αρχής την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
«Διεκδικούμε με αποτελεσματικό τρόπο πρωταγωνιστική θέση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο επίπεδο της χώρας και μια εξίσου ισχυρή θέση στην Ευρώπη των Περιφερειών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε αντίπαλοι των εκπροσώπων μας στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους όσους έχουν ακόμη φοβικά σύνδρομα».
Ο κ. Τατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στην ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας για την κατάρτιση και εφαρμογή του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και το συσχετισμό με τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα έχουν ενισχυμένο ρόλο στη διαχείριση των κονδυλίων της οι Περιφέρειες, δεδομένης της αποτελεσματικότητας που επέδειξαν.
Αναφερόμενος στην Ένωση Περιφερειών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «η ΕΝΠΕ αποτελεί καθαρά πολιτικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην βελτίωση θεσμικών πλαισίων δημοκρατικής διαδικασίας».
«Πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες συμπεριφορές και διαδικασίες καθώς και να ορθώσουμε τη φωνή της υπευθυνότητας απέναντι στο λαϊκισμό» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έθεσε τις αρχές της συλλογικότητας, της αποτελεσματικότητας, της εργατικότητας, της ανιδιοτέλειας και της μεγιστοποίησης οφέλους των πολιτών ως τα βασικά εργαλεία στα οποία επένδυσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της και στα οποία θα βασιστεί και τη νέα περίοδο.

parataxi-tatouli

«Η χώρα μας χρειάζεται νέες ιδέες και πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια και από συστήματα ιδεοληψιών που τόσο μας ταλαιπώρησαν» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «οφείλουμε να υλοποιήσουμε κατά γράμμα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό έτσι όπως δεσμευτήκαμε στους πολίτες της Πελοποννήσου και το Νοέμβριο του 2010 και το Μάιο του 2014, αφού κάνουμε όλοι την προσωπική μας υπέρβαση για να επιτύχουμε σύνθεση απόψεων και αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής μας».
Το σύνολο των μελών της νέας Περιφερειακής Αρχής τόνισαν τη δέσμευσή τους για ενότητα και συλλογική προσπάθεια για την προσέγγιση και αντιμετώπιση των ζητημάτων των πολιτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την υποψηφιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χαράλαμπου Σκούρου για τη θέση του νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των μελών της πλειοψηφίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...