Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα «καμπάνα» 50.000 € στο Δήμο Τρίπολης έριξε ο Τατούλης για τη χωματερή στην Αγία Τριάδα!

Νέα «καμπάνα» 50.000 € στο Δήμο Τρίπολης έριξε ο Τατούλης για τη χωματερή στην Αγία Τριάδα!
Τελειωμό δεν έχουν τα πρόστιμα που επιβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στην Αγία Τριάδα. Με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2014, ο Περιφερειάρχης υπόγραψε νέο πρόστιμο 50.000 € το οποίο επιβλήθηκε μετά από αυτοψίες που έγιναν στο χώρο το περασμένο καλοκαίρι, όταν συνέχιζαν να πηγαίνουν σκουπίδια εκεί. Βέβαια, από τη 1η Σεπτεμβρίου και μετά, η δημοτική αρχή Παυλή έχει λάβει την απόφαση να μην ξαναπάει σκουπίδια στην Αγία Τριάδα.
 
ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
 
Το πρόστιμο των 50.000 € είναι συνέχεια άλλων προστίμων που έχουν επιβληθεί για το ίδιο χώρο, από το 2012 μέχρι σήμερα και το επέβαλλε η Περιφέρεια, αφού μετά από δύο αναφορές του Ανδρέα Μπολοβή (τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2014), ακολούθησε η από 27.06.14 έκθεση η οποία συντάχθηκε ύστερα από αυτοψία του Κ.Ε.Π.ΠΕ σε μη αδειοδοτημένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο 4ο χλμ. Π.Ο. Τρίπολης – Τεγέας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοψίες του ΚΕΠΠΕ στον ίδιο χώρο διαπιστώθηκε επιπλέον ροή στραγγισμάτων διαμέσου χωμάτινου αύλακος σε διπλανό αγροτεμάχιο και ότι έχει αυξηθεί ο σωρός των συσσωρευμένων απορριμμάτων».
 
 
Η απόφαση που φέρνει στη δημοσιότητα το «Καλημέρα Αρκαδία», προβλέπει:
«Α. Την επιβολή στον Δήμο Τρίπολης προστίμου πενήντα χιλιάδων ευρώ ( 50.000 € ) επειδή
1. Λειτουργεί κατ’ εξακολούθηση χώρο μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων χωρίς να διαθέτει έγκριση περιβαλλοντικών όρων
2. H συσσώρευση των απορριμμάτων είναι τόσο μεγάλη ώστε ο χώρος μεταφόρτωσης έχει μετατραπεί πλέον σε ΧΑΔΑ.
3. Δεν έχουν εφαρμοστεί από το Δήμο Τρίπολης τα προτεινόμενα από την υπηρεσία μας προσωρινά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του χώρου (στεγάνωση δαπέδου, συλλογή στραγγιδίων και μεταφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό Τρίπολης, περίφραξη, μέτρα πυρασφάλειας).
4. Υπάρχει ροή στραγγισμάτων από το σωρό των απορριμμάτων διαμέσου χωμάτινου αύλακος σε διπλανό αγροτεμάχιο και έχει αυξηθεί ο σωρός των συσσωρευμένων απορριμμάτων
Τα ανωτέρω συνιστούν:
1) Παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 4 του Ν. 1650/1986, όπως ισχύει σήμερα, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 της Υ.Α. 1958/2012(ΦΕΚ21Β) που κατατάσσει τις εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων στο Παράρτημα IV, Ομάδα 4η, α/α 7 και απαιτεί τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών
Επιπτώσεων και την έκδοση ΑΕΠΟ με τη διαδικασία που προβλέπεται στο Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ209Α).
2) Ανεξέλεγκτη απόθεση στερεών απορριμμάτων η οποία αποτελεί παράβαση των αρ. 4 και 10 της ΚΥΑ ΗΠ/50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909Β).
3) Ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνοι αυτανάφλεξης απορριμμάτων και ρύπανσης των υπογείων υδάτων, κατά παράβαση του αρ. 12 του 1650/86, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Συνέπεια των ανωτέρω ενεργειών είναι να ενέχουν κινδύνους ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα, κινδύνους αυτανάφλεξης των στερεών απορριμμάτων και γενικά να προκαλούν τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Από το ποσό αυτό ποσοστό 60% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) (κωδ. 3517) και 40% υπέρ Δημοσίου (κωδ. 3739)
Β. Ο Δήμος Τρίπολης καλείται να παύσει τη λειτουργία του χώρου και να μεταφέρει τα υπάρχοντα απορρίμματα σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση, αλλιώς θα επιβληθούν εκ νέου διοικητικές κυρώσεις του Ν.1650/86. Μέχρι να παύσει τη λειτουργία του χώρου θα πρέπει να λάβει τα προτεινόμενα από την υπηρεσία μας προσωρινά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του χώρου (στεγάνωση
δαπέδου, συλλογή στραγγιδίων και μεταφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό Τρίπολης, περίφραξη, μέτρα πυρασφάλειας).
Γ. Ο φάκελος της υποθέσεως να διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.
Κατά της απόφασης αυτής, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον παραβάτη, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (άρθρο 53, Ν. 3900/2010, ΦΕΚ 213/Α/2010 και άρθρο 98, παρ. 12, Ν. 1892/1990, ΦΕΚ 101/Α/90, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 66, Ν. 2717/1999, ΦΕΚ 97/Α/1999 κ' ως ισχύουν).
Επίσης, κατά της απόφασης αυτής, όσον αφορά τη νομιμότητα έκδοσής της, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας & Ιονίου μέσα σε 15 ημέρες, από τη δημοσιοποίησή της, ή αφότου έλαβε γνώση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 & 238 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α).
Σε περίπτωση που το πρόστιμο εξοφληθεί με βάση την ειδοποίηση αυτή και κατόπιν σχετικής δήλωσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (οίκοθεν είσπραξη) ο υπεύθυνος της επιχείρησης υποχρεούται να μας αποστείλει αντίγραφα των διπλότυπων είσπραξης προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την εξόφλησή τους.»

14 σχόλια

  • ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΑΝΤΩΝΗΣ Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 07:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ -ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΟΦΗΣΑΝ.

  • Χρήστος
    Χρήστος Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 01:33 Σύνδεσμος σχολίου

    O Σμυρνιώτης πήγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε. Η δικαιοσύνη αποφάσισε να μην πληρωθεί κανένα πρόστιμο από κανέναν δήμο γιατί το πρόβλημα είναι της Περιφέρειας που είναι υπεύθυνη και δεν έχει τελειώσει ακόμα το διεθνή διαγωνισμό.
    Σχετικά με τη φορολογική ενημερότητα ο δήμος την παίρνει κανονικότατα , εάν τώρα ο Κος Παυλής θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις ας στείλει το Σμυρνιώτη να του φέρει φορολογική που παρότι δεν είναι λογιστής τα καταφέρνει καλύτερα τελικά.

  • κανένας
    κανένας Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 15:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Φορολογική ενημερότητα έχει ο δήμος και αυτά είναι λόγια εντυπωσιασμού του Παυλή . Κανά σκουπίδι θα μαζέψει ή απλά θα μας λέει λόγια του αέρα . Οι 2-3 ημέρες από τις 15/9/2014 έχουν γίνει 25 . Άλλη συγνώμη δεν αντέχει η καμπούρα μας

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 11:35 Σύνδεσμος σχολίου

    (ΝΙΚΟ) ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ? ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ? ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ!

  • ΠΑΝΟΣ
    ΠΑΝΟΣ Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 19:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΠΑΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ , ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

  • Κώστας
    Κώστας Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 12:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κύριος Παυλής πόσα πρόστιμα θα πληρώσει που έκανε όλη την Τρίπολη μία απέραντη χωματερή?

  • Νίκος
    Νίκος Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 12:46 Σύνδεσμος σχολίου

    O Σμυρνιώτης είναι ο μόνος που ξέρει το πρόβλημα των απορριμμάτων. Εχει αποφάσεις δικαστηρίου που είναι σαφείς ότι κακώς επιβλήθηκαν αυτά τα πρόστιμα γιατί στην ουσία ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει πληρωθεί κανένα πρόστιμο μέχρι τώρα όχι μόνο από την Τρίπολη , αλλά και από κανέναν άλλο δήμο της Περιφέρειας. Ο Κος Παυλής λοιπόν θα έχει ευθύνη εάν δεν τηρήσει την αναστολή των προστίμων που έχει ζητηθεί και από τον κύριο Σμυρνιώτη και από τους άλλους δημάρχους.
    Τώρα εάν προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με τα πρόστιμα αυτά και να βρίσκει δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στην Αγία Τριάδα και να εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα είναι άλλο θέμα.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 10:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Τις υγείας!!! Αλλαααααα και τις τσέπης μας!!!! Γιατί εμείς θα τα πληρώσουμε όλα και οχι αυτός που το δημιούργησε αυτο το εσχος!!!! Και αυτός ειναι ο κ. Σμυρνιωτης.... Αυτόν θα πρέπει να αναζητήσουν οι αρμόδιες αρχές και να του τα πάρουν!!!

  • Κκ
    Κκ Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 08:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ό, τι και να λέμε, όποιον και να κατηγορούμε, το πρόβλημα για όλους μας δυστηχώς παραμένει ,εις βάρος κυρίως της υγείας όλων μας....

  • Ιωαννης
    Ιωαννης Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 03:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Που είναι τώρα ο Σμυρνιωτης να μας πει; Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά κ. Σμυρνιωτη; Ποιος; Και όλα τα αλλά βέβαια;

  • Θανάσης
    Θανάσης Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 02:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Aντι ο Τατούλης να ρίχνει τα πρόστιμα στον εαυτό του τα ρίχνει σε όλους τους δημάρχους σε όλη την Περιφέρεια.
    Την ανικανότητα ή τη σκοπιμότητα τη δική του θα τη πληρώσουν άλλοι?

  • ανώνυμος
    ανώνυμος Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΕΡΙΞΕ 150000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800000 ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ . ΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΔΕΝΤΡΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

  • Ανώνυμη
    Ανώνυμη Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Που ειναι εκείνα τα παπαγαλάκια του Σμυρνιωτη να μιλήσουν τώρα;;;; Αλλά ερμε δημότη της Τριπολιτσάς πάλι εσυ θα τις πληρώσεις τις αμαρτίες του Σμυρνιωτη!!!!

  • ΑΜΑΝ
    ΑΜΑΝ Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 15:33 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΜ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΔΕΛΦΟΥΛΗ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΚΟΡΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ !!!!! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΤΕ. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΣΗ Ο ΤΑΣΟΣ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...