Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΝΠΕ - Για μη εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου κατηγορεί ο Πατσαρίνος τον Αγοραστό!

ΕΝΠΕ - Για μη εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου κατηγορεί ο Πατσαρίνος τον Αγοραστό!
Για επιλεκτικές συνεννοήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ένα αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), κατηγορούν την παράταξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
και νέο-εκλεγέντος προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού, οι Περιφερειάρχες Αττικής Ρένα Δούρου, Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης και Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, τα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ αντιπεριφερειάρχες Αττικής Σπύρος Τζόκας και Κοζάνης Παναγιώτης Πλακέντας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας Νίκος Στούπης και Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρινός.

Στην ανακοίνωσή τους καταλογίζουν στον κ. Αγοραστό ότι «επέλεξε την εξάρτηση από τον κ. Σγουρό και απέρριψε τη δημοκρατική, πλουραλιστική εκπροσώπηση στο προεδρείο όλων των παρατάξεων. Μοίρασε την τράπουλα των θέσεων με στενά κριτήρια κομματικής επιβίωσης, όπως συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αναγκάζοντας σε αποχώρηση όλες εκείνες τις πλευρές που δεν συμφωνούσαν με αυτή την προσέγγιση».

Χαρακτηρίζουν τα σημερινά αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ για την εκλογή προεδρείου «ήττα της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης» και σημειώνουν ότι «όσοι συνειδητά ακύρωσαν» την πρωτοβουλία μιας ανοικτής, πλουραλιστικής εκπροσώπησης που θα αναβάθμιζε την αξιοπιστία και το ρόλο της ΕΝΠΕ «φέρουν ακέραια την ευθύνη και οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί απαξίωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επέλεξαν την υπονόμευση των αυτοδιοικητικών θεσμών στο όνομα της διατήρησης κάποιων οφιτσίων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...