Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης: «Ο Σύριζα να πάψει να δημιουργεί προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»!

Τατούλης: «Ο Σύριζα να πάψει να δημιουργεί προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»!
«Από την πρώτη στιγμή κάναμε έκκληση στην αντιπολίτευση για ουσιαστική συναίνεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά δεν το βλέπω εφικτό» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και σημείωσε ότι «η συνεννόηση αυτή δεν είναι εφικτή γιατί η μείζονα αντιπολίτευση θεωρεί τον εαυτό της το μόνο υπέρμαχο της δημοκρατίας και της διαφάνειας».


«Πρέπει ο Σύριζα να πάψει να δημιουργεί προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρέπει να πάψει μπερδεύει τους πολίτες επιδεικνύοντας διαφορετική συμπεριφορά στην Πελοπόννησο και διαφορετική συμπεριφορά σε άλλες Περιφέρειες» συνέχισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Σύριζα και να μην υιοθετεί μια «μυστικοπαθή και καταγγελτική» στάση για θέματα που ούτε συμβαίνουν, ούτε γνωρίζει, γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει».

Απαντώντας σε επερώτηση σχετικά με τους ελέγχους σε συγχρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από το Σύριζα και σύσσωμη την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τόνισε δε ότι όλοι οι μέχρι τώρα έλεγχοι που έχουν γίνει από τα πιστοποιημένα ελεγκτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποδεικνύουν τον εξαιρετικό τρόπο εκτέλεσής τους και την απόλυτη διαφάνεια στη διοίκησή τους, «ακόμα και στα έργα που παραλάβαμε διαλυμένα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Έντονα επέκρινε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη μείζονα αντιπολίτευση για τον τρόπο που έθεσε την ερώτηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει καμία σχέση με Ελληνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, «δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον τρόπο διοίκησης των υπηρεσιών μας, όπως συγκεκριμένα αναφέρετε στην ερώτησή σας» και πρόσθεσε ότι «κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου για την εκτέλεση των συγχρηματοδοτούμενων έργων και τον έλεγχό τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...