Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ.
Αναδείχθηκε πρώτη δύναμη η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με επικεφαλής τον κ. Παγώνη Βασίλη και στο νέο 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, εκλέχθηκαν οι παρακάτω υποψήφιοι:
1. Παγώνης Βασίλειος
2. Γεωργανές Παναγιώτης
3. Γεώργαρης Βασίλειος
4. Γιατράκος Σταύρος
5. Ευαγγελίου Ευάγγελος
6. Παϊβανάς Γεώργιος
7. Πασιόπουλος Κων/νος
8. Παυλίδης Ηλίας
9. Σπαθής Σταύρος
10. Χρόνης Σταύρος 11. Ρώρος Γεώργιος
12. Βαγενάς Γεώργιος
13. Καλοθέου Αντώνιος
14. Κολλιόπουλος Νικόλαος
15. Μαραγκός Γεώργιος
16. Σπυρόπουλος Σπυρίδων 17. Γρηγορόπουλος Σταύρος
Το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων ανήλθε στο 95%. Η προσέλευση των Αντιπροσώπων μας από όλη την Πελοπόννησο και την ευρύτερη περιοχή, ήταν ιδιαίτερα αθρόα. Έδωσαν με σαφήνεια το στίγμα της στήριξης στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και στην ενότητα που πρεσβεύει ο πλειοψηφήσας συνδυασμός. Μπορεί να έγινε μία απόπειρα διάσπασης, αλλά τελικά κρίθηκε αποτυχημένη, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια για να διατηρηθούν σταθερά τα σημεία της ενότητας στους κόλπους της ΟΕΣΠ & ΝΕ. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ήταν και εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση σε μέγεθος, δυναμική και παρουσία στα τεκταινόμενα του κλάδου.
«Ο αγώνας συνεχίζεται και είναι πιο έντονος και διεκδικητικός, για την εξασφάλιση καλύτερης μεταχείρισης των συναδέλφων, μέσω της ουσιαστικής στήριξης των Εμπορικών Συλλόγων – Μελών μας», επεσήμανε ο κ. Παγώνης εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους – εμπόρους, οι οποίοι, παρά το πλήθος των προβλημάτων από την οικονομική αλλά και ψυχική κόπωση που αντιμετωπίζουν, προσήλθαν στις κάλπες να ψηφίσουν, ενδυναμώνοντας τη νέα διοίκηση στο δύσκολο έργο και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της.
Εν συνεχεία, ο κ. Παγώνης δήλωσε ότι ο αγώνας γίνεται:
• για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα
• για την επίλυση των μεγάλων και κρίσιμων προβλημάτων των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
• για τη μείωση της εξοντωτικής υπερφολόγησης
• για μια βιώσιμη λύση που αφορά σε «κόκκινα» δάνεια, ιδίως τα ειδικού χαρακτήρα δάνεια με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ (ΕΤΕΑΝ) καθώς και στα δάνεια των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών, τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την Πελοπόννησο και Νοτιοδυτική Ελλάδα.
• για θέσπιση σωστών κανόνων λειτουργίας της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών και των μικρομεσαίων εμπόρων.
Η νέα διοίκηση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα για άμεση ολοκλήρωση των ζωτικής σημασίας αναπτυξιακών έργων στα πλαίσια της διοικητικής περιφέρειας της Ομοσπονδίας μας (οδικούς άξονες, σιδηροδρομικούς άξονες κλπ) καθώς και στην απορρόφηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού κονδυλίων από το νέο πακέτο ΣΕΣ 2014-2020.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

6 σχόλια

  • Τάκης
    Τάκης Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 20:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Oταν τα ίδια άτομα εκλέγονται επι 12 συναπτά έτη , σημαίνει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά τους και τους στηρίζει..
    Αλίμονο σε κάποιους που προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το σύλλογο και προσπαθούν να τον καπελώσουν υπηρετώντας συμφέροντα πολιτικών προσώπων.
    Αλίμονο σε κάποιους υποψηφίους που είναι γνωστοί για την παράνομη επαγγελματική τους δραστηριότητα και ξαφνικά εμφανίζονται σα σωτήρες, ενώ είχαν εγκαταλείψει το σύλλογο αδιαφορώντας τα τελευταία χρόνια.

  • Μαριος
    Μαριος Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 00:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Γωγώ αυτοί που ψήφισαν όλοι κ όλοι ήταν 60 άτομα γιατί απλώς όταν το έχεις κάνει μαγαζί σου εκλεγείς και όποιον θέλεις! Να καταλάβεις αν δεν ξέρεις ότι η Ματινα βγήκε με το ζόρι δεύτερη και ιδρωμένο με 2 ψήφους παραπάνω από τον τρίτο!!! Όποτε ξέρεις ο Εμπορικος κόσμος τους ε@@@@@ όλους αυτούς που το είχαν κάνει μαγαζάκι τους.

  • Γωγώ
    Γωγώ Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 17:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Ανθρωποι που έχουν παιδεία, αξίες και ικανότητες δεν περνάει ποτέ η μπογιά τους. Απόδειξη ότι η Ματίνα εξελέγη από τους συναδέλφους της , να τους εκπροσωπήσει στην Ομοσπονδία Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ενός ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου.
    Η επιλογή της Ματίνας καθώς και άλλων συναδέλφων της που ενώ μπορούσαν άνετα να εκλεγούν, δεν έθεσαν υποψηφιότητα, δείχνει ότι είναι άνθρωποι που δε γατζώνονται από τις καρέκλες και θεωρούν ότι μετά την προσφορά τους στον εμπορικό σύλλογο ειί 12συναπτά έτη οφείλουν να δώσουν τη σκυτάλη σε νεώτερους.

  • Μαριος
    Μαριος Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 15:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Για ποια Ματινα μιλάτε ρε παιδιά? αυτή του Σμυρνιωτη? γιατί αυτήν δεν νομίζω να την φοβάται κάποιος γιατί απλώς πέρασε η μπογιά της!!! Για αυτό δεν έβαλε και στον εμπορικό σύλλογο!! Ήθελε αλλά δεν τις έβγαιναν τα κουκιά!!!

  • Κώστας
    Κώστας Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 01:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί ρε παιδιά τόσο ενδιαφέρον για τη Ματίνα?
    Τόσο πολύ τη φοβούνται κάποιοι?
    Γιατί?

  • ΓΙΑΝΝΟΣ
    ΓΙΑΝΝΟΣ Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 19:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΜΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΚΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΙ ΕΠΑΘΕ? ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ??

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...