Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόγραμμα συνεργασίας με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντικείμενο της Κίνας στην Πελοπόννησο!

Πρόγραμμα συνεργασίας με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντικείμενο της Κίνας στην Πελοπόννησο!
«Με τη μεθοδικότητα και την αξιοπιστία της πολιτικής μας για την εξωστρέφεια της Πελοποννήσου επιτυγχάνουμε σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με άμεσο αντίκτυπο την τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον κ. HongliangWu, Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη των πολιτιστικών δομών της Κίνας, που συμμετείχαν στη «Διαδρομή της Ελληνικής Γεύσης» που διοργανώνεται από τον Κινεζικό-Ελληνικό Σύνδεσμο Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
«Η Πελοπόννησος έχει κερδίσει το διεθνές ενδιαφέρον και αποτελεί πόλο έλξης συνεργασιών από πολλές χώρες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «στις σχέσεις μας με Κινεζικούς φορείς και Περιφέρειες αξιοποιούμε την πρόσφατη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κίνας, ώστε να επιτύχουμε πολυεπίπεδες συνεργασίες αμοιβαίου οφέλους».
«Στόχος μας είναι να διεθνοποιήσουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική μας παραγωγή, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξωστρέφεια των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και προσκάλεσε τον κ. Wuνα διοργανώσει έκθεση Κινέζων καλλιτεχνών στην Πελοπόννησο, ώστε να ξεκινήσουν καλλιτεχνικές ανταλλαγές και συνεργασίες. Αμέσως μετά θα μπορέσει να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργασίας με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντικείμενο.
Ο κ. Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου από την πλευρά του προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να επισκεφθεί το Πεκίνο και να διοργανώσει μια έκθεση Πελοποννησιακής τέχνης, «ώστε οι δύο λαοί να γνωριστούν καλύτερα και να αναπτύξουν συνέργειες». Ο κ. Wu χαρακτήρισε «μαγική» την Πελοπόννησο και σημείωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του δεν έχει σταματήσει να τον εκπλήσσει και να τον εμπνέει. Αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Wuδήλωσε ότι κατά την επιστροφή του στο Πεκίνο θα μεταφέρει στην κυβέρνησή του τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε και ότι θα στείλει τις προτάσεις του για το πρόγραμμα συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κα YiXian, Πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνών της Κινεζικής Ένωσης Καλλιτεχνών, η κα XiaoyunLuoδιάσημη φωτογράφος της Κίνας, ο κ. TiexiangSunδιάσημος πολιτικός αναλυτής της Κίνας, ο κ. HongXuΕκτελεστικός Πρόεδρος του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, καθώς και ο κ. Γεώργιος Καγκλής Αντιπρόεδρος Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...