Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μονάδα αποτέφρωσης ιατρικών αποβλήτων θα γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Μονάδα αποτέφρωσης ιατρικών αποβλήτων θα γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!
Ερώτηση έθεσε η επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» (1ο θέμα εντός ημερήσιας διάταξης), Δήμητρα Λυμπεροπούλου, σχετικά με τον έλεγχο της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αδειοδοτήσει ένα χώρο στη Βιομηχανική Περιοχή για πολύ μικρές και περιορισμένες ποσότητες ιατρικών αποβλήτων, ώστε να γίνεται διαχείριση, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα τίποτα. «Και τα νοσοκομεία έχουν τις ευθύνες τους γιατί πετούν ανεξέλεγκτα τα απορρίμματα τους» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μια μονάδα αποτεφρώσεως των ιατρικών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα δημιουργηθούν δηλαδή οι προϋποθέσεις εκείνες ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας.

«Ταυτόχρονα είναι αληθές ότι η αρμοδιότητα της αδειοδότησης και ο έλεγχος ανήκει στους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους αλλά δε μπορούν να το κάνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτιμά ότι σύντομα θα έχει νέα γι’ αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Επίσης είπε ότι η μονάδα στην Αττική είναι κορεσμένη και το κόστος μεταφοράς στη μονάδα της Λάρισας ή της Θεσσαλονίκης είναι τεράστιο, επομένως υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί μια μονάδα εδώ στην Πελοπόννησο, ώστε να γίνεται εδώ η διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων, τα οποία απειλούν την υγεία όλων μας.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...