Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μέχρι το Περιφερειακό Συμβούλιο έφτασαν κάτοικοι του Αρκαδικού Χωριού για να φωνάξουν για τις ιχθυοκαλλιέργειες!

Μέχρι το Περιφερειακό Συμβούλιο έφτασαν κάτοικοι του Αρκαδικού Χωριού για να φωνάξουν για τις ιχθυοκαλλιέργειες!
Κάτοικοι από την Κυνουρία πήγαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας, για να συζητήσουν ένα σοβαρό θέμα που κρατά χρόνια και ταλαιπωρεί - όπως υποστηρίζουν - την περιοχή τους.


Ειδικότερα το θέμα αφορούσε στην γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Μετεγκατάσταση - μετατόπιση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλασσίων ψαριών με παράλληλη αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας, τον εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων, την αλλαγή των εκτρεφόμενων ειδών σε θαλάσσιους Μεσογειακούς Ιχθύες, καθώς και την αδειοδότηση των χερσαίων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» στη θέση «Κατελάνος».

Το θέμα πήρε αναβολή για να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, όμως το σώμα ενημερώθηκε από τον κάτοικο του Αρκαδικού Χωριού κ. Καραχάλιο, που ήταν στη συνεδρίαση.

Ο κ. Καραχάλιος είπε τα εξής: «Στο Αρκαδικό Χωριό έχουν δημιουργηθεί χωρίς να έχουν χωροθετηθεί τρεις ιχθυοκαλλιέργειες, εδώ και χρόνια και σήμερα ήρθε θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο ζητούν να γίνει μετεγκατάσταση σε μια από αυτές.

Όταν έχουμε μετεγκατάσταση θα πρέπει καταρχήν η μονάδα να έχει ελεγχθεί. Όταν έχουμε τουριστική δραστηριότητα σε ένα χώρο θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας αν θα πρέπει να γίνουν τέτοιες μονάδες. Διαπιστώσαμε ότι η απόσταση από τον οικισμό είναι λιγότερο από 1500 μέτρα, κάτι που δεν προβλέπεται.

Επίσης για ποια επέκταση μιλάει, η επέκταση έχει γίνει ήδη, αυθαίρετα! Το 2005 με προσφυγές του συλλόγου μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας έγινε ακύρωση της απόφασης του νομάρχη επειδή δεν υπήρχε χωροθέτηση. Από τότε λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς άδεια και έρχεται σήμερα να ζητήσει μετεγκατάσταση. Είναι προκλητικό και το συμβούλιο θα πρέπει να απαντήσει τι είδους ανάπτυξη θέλουμε…

Η παραλία του Αρκαδικού χωριού πρασίνισε, γλιστράει, δεν κάνει κανείς μπάνιο εκεί, καίνε νεκρά ψάρια, υπάρχει δυσοσμία, είμαστε πάλι στο συμβούλιο της επικρατείας γιατί το 2005 δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, έχει ο σύλλογος λεφτά να πληρώνει για να ζητήσει τα αυτονόητα;»

Στο σημείο να υπογραμμίσουμε ότι εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν «παρών». Εφόσον το θέμα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση και τοποθετηθεί εκπρόσωπος της εταιρείας, θα φιλοξενηθεί από το «Καλημέρα Αρκαδία».

Β.Π.

1 σχόλιο

  • Βασίλης
    Βασίλης Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 00:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά μην ασχοληθεί ο Πετράν με τις ιχθυοκαλλιέργειες.
    Αυτός ασχολείται μόνο με την Μυθική Πελοπόννησο και πουλάει παραμύθια.
    Από έργα τίποτα!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...