Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια έβαλε πάλι … φωτιά στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας!

Ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια έβαλε πάλι … φωτιά στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας!
Το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις για το Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό με Ανταγωνιστικό Διάλογο για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το Έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».
Σύμφωνα με την Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου, ήταν μια συνεδρίαση που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής σε σχέση με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Μιχαλόπουλος έδωσε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα την επίσημη ανακοίνωση για το έργο της διαχείρισης σκουπιδιών στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Έντονη ήταν η αντίδραση από τους Γόντικα (ΚΚΕ) και Πατσαρινό (ΣΥΡΙΖΑ) για τα έγγραφα του διαγωνισμού για το έργο που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους δεν έφτασαν στα χέρια τους.
Μετά από αρκετή ώρα δόθηκε η εντολή από την Αντιπεριφερειάρχη να δοθούν τα έγγραφα με γραπτή επιστολή.
Η Ντίνα Νικολάου δήλωσε πως εάν δεν πραγματοποιηθεί το έργο με ευθύνη του κράτους δε θα υπάρξει καμία ρήτρα για την εταιρεία.
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και στη συνέχεια θα περάσει από ελεγκτικό συνέδριο, για να έρθει ξανά στην οικονομική επιτροπή.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ
 
Λίγο πριν τη συνεδρίαση, ο Νίκος Πατσαρίνος από την «παράταξη Βουδούρη» εξέδωσε ανακοίνωσε και αναφέρει: «Τρεις μέρες πριν τις εθνικές βουλευτικές εκλογές ο κ. Τατούλης βιάζεται να κλείσει τον διεθνή διαγωνισμό με ΣΔΙΤ για τ’ απορρίμματα. Με απαράδεκτες, πρόχειρες, αυθαίρετες, αντισυμβατικές και αδιαφανείς ενέργειες φέρνει στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 21/1/2015 το 18ο θέμα (μεταξύ των άλλων 102 θεμάτων!!!) προς απόφαση: Δημόσιος Διεθνής Διαγωνισμός με Ανταγωνιστικό Διάλογο για την επιλογή ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ»: Ολοκλήρωση διαδικασιών άρθρου 22 της Διακήρυξης ΒΙΙ φάσης (πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών προσφορών) – Προτεινόμενες αλλαγές επί του Σχεδίου της Σύμβασης Σύμπραξης και των παραρτημάτων αυτής – οριστικοποίηση Συμβατικών εγγράφων που απαιτούνται για την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης, έγκριση αποτελεσμάτων Διαγωνισμού και ανακήρυξη ΙΦΣ – Έγκριση ενεργειών κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Διαγωνισμού – Εξουσιοδοτήσεις προς τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Αφού δεν έχει εξασφαλίσει τις σχετικές εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και το επόμενο 2014-2020 (ΣΕΣ), θέλει στις δικές του επιλογές και αποφάσεις να κάνει συμμέτοχη και την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Καταθέσαμε την παρακάτω αίτηση στην Περιφέρεια και ζητήσαμε ν’ αναβληθεί το θέμα και ν’ απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα κάνουμε κάθε νόμιμη ενέργεια για να σταματήσουμε τις επιλογές του κ. Τατούλη, που προσπαθεί να μας δεσμεύσει για τα επόμενα 28 χρόνια και θα επανέλθουμε με αναλυτικότερη ενημέρωση.
«Στην 6569/2559/16-1-2015 πρόσκληση σύγκλισης της Οικονομικής Επιτροπής έχετε εντάξει το 18ο θέμα (μεταξύ άλλων 102 θεμάτων) που αφορά το έργο με ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων και ζητάτε την λήψη πολύ σοβαρών αποφάσεων.
Με δεδομένο ότι η σύγκληση της Οικ. Επιτροπής προβλέπεται να γίνει στις 21/1/20415 και ώρα 11.30 π.μ. μας στείλατε τη σχετική εισήγηση ηλεκτρονικά στις 19/1/2015 και ώρα 13.30 χωρίς να συνοδεύεται με τ’ απαραίτητα συνημμένα έγγραφα που αναφέρεστε. Στην επιμονή μου για το πλήρες «πακέτο» της ενημέρωσης στη γραμματεία της Οικ. Επιτροπής και στον κ. Αποστολάκη (Δ/ντή Προγραμματισμού) μ’ ενημέρωσε ο κ. Αποστολάκης στις 20/1/2015 και ώρα 13.22 ότι υπάρχουν τα στοιχεία στο γραφείο της Προέδρου της Οικ. Επιτροπής.
Επειδή:
Πρόκειται για πολύ σοβαρό έργο για το οποίο έχουμε εκφράσει σοβαρές διαφωνίες και ενστάσεις για τον τρόπο χειρισμού από την πλευρά της Περιφέρειας.
Μας ζητάτε να πάρουμε πολύ σοβαρές αποφάσεις στη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής στις 21/1/2015.
Μας δώσατε την εισήγηση χωρίς τα συνημμένα έγγραφα μόλις 2 μέρες πριν χωρίς να τηρήσετε το 5νθήμερο προετοιμασίας.
Σ’ αυτήν την νέα Οικον. Επιτροπής δεν έχει γίνει αναλυτική συζήτηση γι’ αυτό το έργο.
Δεν υπάρχει παρά τις δεσμεύσεις σας υπηρεσιακή εισήγηση.
Έχω ζητήσει με την 87164/29359/21-11-2014 αίτησή μου σαν μέλος της τωρινής Οικονομικής Επιτροπής στοιχεία του διαγωνισμού και αποφάσεις που απασχόλησαν την προηγούμενη Οικον. Επιτροπή και δυστυχώς ακόμα δεν μου τα ’χετε δώσει ούτε μου έχετε απαντήσει.
Ζητώ
Το θέμα 18ο ν’ αναβληθεί ώστε να μπορέσουμε να ενημερωθούμε για όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν.
Λόγω της σοβαρότητάς του, να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι από την Οικονομική Επιτροπή».
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ».
 
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...