Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάρθηκε απόφαση: Στην Κορινθία θα μεταφερθούν τα σκουπίδια για να καθαρίσει η Τρίπολη! (vd)

Πάρθηκε απόφαση: Στην Κορινθία θα μεταφερθούν τα σκουπίδια για να καθαρίσει η Τρίπολη! (vd)
Σημαντικές εξελίξεις για το πρόβλημα με τα σκουπίδια, προέκυψαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας.
Η Ντίνα Νικολάκου είπε αρχικά ότι καλέσαμε σε διαπραγμάτευση τρεις εταιρείες. Προσφορές έφεραν οι δύο και από αυτές, η μία απορρίφθηκε, λόγω εγγυητικής.
Η εταιρεία που τελικά έμεινε είναι η Ecospot tripolis pc η οποία σύμφωνα με τον Διευθυντή της Περιφέρειας, Γιώργο Παπαηλίου θα μεταφέρει τα σκουπίδια της Τρίπολης σε νόμιμο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων, που περιλμβάνει "πράσινο σημείο", κέντρο διαλογής ανακύκλωσης και κομποστοποιητή, στην Κορινθία.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι τα σκουπίδια της Τρίπολης, θα μεταφερθούν με 78 ευρώ τον τόνο (διαχείριση και μεταφορά).
Αναφέρθηκε δε ότι υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια, για να μεταφερθούν τα σκουπίδια, αφού πρώτα πρεσαριστούν και στη συνέχεια μπουν σε σάκους.
«Το πρόβλημα ήταν το έγγραφο να στείλει ο Δήμος; Για αυτό το λόγο έμεινε τόσο καιρό η Τρίπολη με σκουπίδια;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Γόντικας του ΚΚΕ.
«Η λύση της Κοζάνης που έλεγε ο δήμος δεν ήταν άμεση γιατί ήθελε αδειοδότησεις και θα έπαιρνε πολύ χρόνο» είπε ο Παπαηλίου.
«Έχει εγκριθεί από την επίτροπο η προγραμματική σύμβαση και θα ακολουθήσει προσυμβατικος έλεγχος για να έχουμε και την τελική υπογραφή μεταξύ αναδόχου κ περιφέρειας» είπε η Ντίνα Νικολάκου.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι η δεύτερη εταιρεία που απορρίφθηκε έκανε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κάνει ένσταση.
Τα συνολικό κόστος θα είναι 244.000 ευρώ περίπου, συν το Φ.Π.Α.
Κάποια στιγμή, υπήρξε ένταση με τον Νίκο Γόντικα να λέει: «Γιατί περιμένατε το χαρτί του δήμου για να αναλάβετε ;
Το Μάη και τον Ιούνιο σε όλες τις πόλεις τις Πελοποννήσου τι θα γίνει;».
«Θέλετε να μην αποκαταστήσουμε τους ΧΑΔΑ, κύριε Γόντικα;» ρώτησε η Ντίνα Νικολάκου.
"Πρέπει να βρεθεί λύση που να μην είναι προσωρινή, αλλά μακροχρόνια" είπε ο Αλευράς.
Ο Νίκος Πατσαρίνος ρώτησε που ακριβώς που θα πάνε. Για να απαντήσει ο Γιώργος Παπαηλίου ότι έδρα είναι η Κόρινθος. «Είναι απαράδεκτο να μην ξέρουμε που ακριβώς θα μεταφερθούν τα σκουπίδια» είπε μετά ο Πατσαρίνος.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρέσει τα όρια μας όλοι. Βρέθηκε νόμιμος τρόπος και χώρος, αλλά εσείς απ’ ότι φαίνεται δεν θέλετε να φύγουν τα σκουπίδια από την πόλη» είπε ο Γιώργος Ρουμελιώτης.
Κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε ότι ανάδοχος είναι η Ecospot tripolis pc. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Ντίνα Νικολάκου είπε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών από την Τρίπολη, χωρίς πάντως να το προσδιορίσει επακριβώς.
Βασιλική Παπαδοπούλου

1 σχόλιο

  • τα έχω χαμένα ?
    τα έχω χαμένα ? Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 15:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιός Παπαηλιού? Έχω μπερδευτεί . Ο Παπαηλιού που έχει το τηλεοπτικό κανάλι; ο δημοσιογράφος; ο διεθυντής της περιφέρειας πελοποννήσου; Σε ποιόν αναφέρεστε ; Δεν καταλαβαίνω.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...