Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφέρεια: Κοινοπραξία με έδρα την Κορινθία αναλαμβάνει τη μεταφορά σκουπιδιών της Τρίπολης; (vd)

Περιφέρεια: Κοινοπραξία με έδρα την Κορινθία αναλαμβάνει τη μεταφορά σκουπιδιών της Τρίπολης; (vd)
Η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του δήμου Τρίπολης, για τη διαχείριση των απορριμμάτων συζητήθηκε –μεταξύ άλλων- στην έκτακτη Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε, στην Τρίπολη, το μεσημέρι της Τετάρτης.


Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε αρχικά ότι "βρισκόμαστε στο στάδιο της κατακύρωσης του αποτελέσματος", ενώ για περισσότερες διευκρινήσεις το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της περιφέρειας, Γιώργος Κωστόγιαννης.

Ο Γ. Κωστόγιαννης αναφέρθηκε στη "μαραθώνια προσπάθεια" για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού που καταβάλει η περιφέρεια και συνέχισε ενημερώνοντας ότι ο επίτροπος μπορεί ακόμα και σήμερα να δώσει έγκριση για να φύγουν τα σκουπίδια, γιατί λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος για επικείμενες επιδημίες".

"Σε αυτή τη φάση ελέγχεται η νομιμότητα των εταιριών και τα δικαιολογητικά τους. Πρόκειται για τέσσερις εταιρίες, κοινοπραξία, οι οποίες ικανοποιούν τις απαιτούμενες άδειες και έχουν πάρει από τον ΦΟΔΣΑ την αρμοδιότητα διαχείρισης" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η Ντίνα Νικολάκου εξήγησε αναλυτικότερα ότι υπάρχει ένας πίνακας δικαιολογητικών συμμετοχής, με βάση όλα τα δικαιολογητικά που ορίζει ο νόμος για να προχωρήσει η ανάδειξη της κοινοπραξίας, ως αναδόχου εταιρίας.

Κατά πλειοψηφία λοιπόν "πέρασε" το θέμα της ανακήρυξης και κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και της ανάθεσης της δημόσιας σύμβασης, προς υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει η περιφέρεια με το δήμο. Ειπώθηκε δε ότι σήμερα θα υπάρξει προσυμβατικός έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του ελεγκτικού συνεδρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο Γ.  Κωστόγιαννης μετά από ερώτηση του Π. Αλευρά για το που είναι η έδρα της εν λόγω εταιρίας, είπε ότι βρίσκεται στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στο δήμο Βέλου - Βόχας, σε κλειστές εγκαταστάσεις και διαθέτει ΚΔΑΥ, κομποστοποίηση, μεταφορά συμμείκτων και προσωρινή αποθήκευση. Η τιμή ανέρχεται στα 78,70 ευρώ τον τόνο.

Για το θέμα, "κατά" ψήφισε ο Γόντικας, ενώ "λευκό" οι Πατσαρίνος και Αλευράς, οι οποίοι υποστήριξαν τα εξής:

Ο Ν. Πατσαρίνος είπε: "Δεν πιστεύω να υπάρχει μόνο ένας ενδιαφερόμενος, είναι ακριβή αυτή η λύση, μου κάνει εντύπωση η ίδια εταιρία που πριν μια βδομάδα δεν είχε τις αδειοδοτήσεις πλέον τις έχει, είναι σημαντικός ο έλεγχος και να γίνουν όλα όπως αναγράφονται στη σύμβαση".

Ο Π. Αλευράς μίλησε για "αδράνεια της περιφέρειας και ενδεχόμενα και των δήμων", για "υγειονομική βόμβα που μπορεί να εκραγεί" και είπε ότι "έμπαζε ο προηγούμενος διαγωνισμός" και ότι "έγιναν λανθασμένες ενέργειες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος".

Ενώ, ο Ν. Γόντικας είπε ότι "πέρασαν 45 μέρες αφ' ότου συγκινήθηκε η περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της", "είστε υποχρεωμένοι να ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμη γιατί έχετε ευθύνες", "αυτό που συμβαίνει στην Τρίπολη θα γίνει και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου".

Τέλος η Ντίνα Νικολάκου απάντησε πως "επειδή είναι πρωταπριλιά δεν απαντάμε στα ψέματα, ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει και ό,τι νομίζει. Όταν μας ζητήθηκε από το δήμο, εμείς εκείνο κιόλας το Σαββατοκύριακο ανταποκριθήκαμε και ήταν μια δύσκολη και επίπονη δουλειά, Πολύ γρήγορα θα έρθει το μεγάλο και σημαντικό έργο της περιφέρειας και δεν θα ξαναζήσει η Τρίπολη και καμία άλλη πόλη τέτοιες καταστάσεις".

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ύστερα από διαλογική συζήτηση η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των μελών Γόντικα , Παρσαρίνου και Αλευρά, ότι αποδέχεται στο σύνολό της την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου, και

Α) Εγκρίνει το από 1-4-2015 Πρακτικό Διεξαγωγής Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού, με σφραγισμένες προσφορές, μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλουμένων εργοληπτών (άρθρο 25 του ΠΔ. 60/2007), τιμή για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών του έργου: «Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων», Προϋπολογισμού 305.000 ευρώ,

Β) Κατακυρώνει το διαγωνισμό και αναθέτει τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για την Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων», συνολικού προϋπολογισμού 305.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), στην Κοινοπραξία «ECORAP A.E., ΡΑΠ ΕΡ Αναπτυξιακή ΑΤΕΒΕ, ΠΕΛΑΝ Α.Ε. , Ραψωματιώτης Παν. – Ραψωματιώτης Δημ. Ο.Ε.», με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΠΟΛΗ 3/2015 ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ, αντί συνολικού ποσού 300.043,75 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε ποσό 243.938,01 ευρώ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και σε ποσό 56.105,74 ευρώ για ΦΠΑ.
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...