Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάσχα ... πνιγμένοι στα σκουπίδια έκαναν στον Πύργο (εικόνες)!

Πάσχα ... πνιγμένοι στα σκουπίδια έκαναν στον Πύργο (εικόνες)!
Αυτό που φοβόμασταν ότι θα γίνει στην Τρίπολη, δεν έγινε τελικά εδώ, αλλά στον ... Πυρο, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική.
Dιαβάζουμε στο ilialive.gr ... "Όταν σχεδόν ένα μήνα πριν ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής - λίγο μετά την άρνηση κάποιων ΧΥΤΑ να δεχθούν τα σκουπίδια του Πύργου, δήλωσε επιφυλακτικός για τον καθαρισμό της οδού Μανωλοπούλου για την 25η Μαρτίου και άφηνε περιθώρια για ένα όχι τόσο καθαρό Πάσχα, είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πως η απομάκρυνση των σκουπιδιών δεν θα γινόταν έγκαιρα. Τελικά οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν αρκετά γρήγορα από τις εξελίξεις και πολύ πριν το Πάσχα. Αν διατηρούσαμε μια ελπίδα για ανθρωπιστικούς λόγους πως τα σκουπίδια θα απομακρύνονται έστω και σε μικρές ποσότητες “πέθανε” και αυτή. 
Φτάσαμε στο Πάσχα και σουβλίζουμε το αρνί με υψηλές θερμοκρασίες και καλό καιρό όπως θέλαμε, αλλά με συνθήκες που ευνοούν παράλληλα την ανάπτυξη των μικροβίων και εντόμων στους ατέλειωτους σωρούς των σκουπιδιών στην πόλη και τα χωριά. Ο δήμαρχος και οι φορείς εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο ΧΥΤΑ Παλαίρου λέγοντας ότι μπορεί ακόμα και από την Τρίτη του Πάσχα να ξεκινήσει η μεταφορά… Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε και εμείς δεν έχουμε λόγους να μην το πιστέψουμε, όχι για τον δήμαρχο που βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, αλλά για την πόλη που πραγματικά κινδυνεύει… Και κάθε ημέρα που θα περνά από εδώ και πέρα θα αυξάνεται το ποσοστό του κινδύνου….

pasxa skoup2

pasxa skoup3

pasxa skoup4

2 σχόλια

  • Τραγικοι
    Τραγικοι Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 14:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό ήταν και το νόημα της κίνησης Θανάση, να κάνουμε Πάσχα χωρίς σκουπίδια στα κεντρικά σημεία! Εδώ έχουν αφήσει σχολεία με σκουπίδια αμάζευτα, που αν μη τι άλλο εκεί θα μπορούσαν να τα έχουν πάρει πρώτα πρώτα! Τόσο μυαλό όμως.....
    Για το Θεαθήναι έκανε με το έτσι θέλω και εντελώς παράτυπα χωματερή δίπλα άπο το δάσος -για τη χωματερή στο βιολογικό στη ΒΙΠΕ ας μην ξαναπούμε- και θα κινδυνέψουμε από φωτιά...μακάρι να μη γίνει, ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!!! Τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία............Επίσης αν μείνουν για πολύ εκεί όλα αυτά κινδυνεύει και η πηγή στα 500 μέτρα! Δηλαδή ούτε η πόλη εξυπηρετείται, και κίνδυνοι μεγάλοι ελλοχεύουν-και πάλι γι' αυτήν! Κινήσεις πανικού...... Α, και μια τελευταία λεπτομέρεια, από πληροφορίες που έχω, το νταμάρι-μια μικρή σχετικά πλατειούλα, σίγουρα πολύ μικρότερη απο την....Άρεως, χαχα- ΓΕΜΙΣΕ!!!!!!!! Προς το παρόν σπρώχνονται τα σκουπίδια όσο το δυνατόν πιο ψηλά προς τον "τοίχο" του νταμαριού. αλλά δεν έιναι πολύ ψηλός....Να δω που θα τα στριμώχνουν για να φτάσουν...μέσα στο δάσος (ΕΛΕΟΣ)άραγε? Και πάλι "δουλειά" δεν γίνεται! όσο για το ότι θα μεταφέρονται...μόνο να γελάσω μπορώ εδώ! Περαστικά μας!!!!! (να δω μόνο που αλλού θα ανοίξει χαβούζα..και πιστεύω πως δεν θα διαψευστώ!!!)

  • Θανάσης
    Θανάσης Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 01:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί εδώ δεν είχαμε τους μεγάλους σάκους με τα σκουπίδια σε πολλές γειτονιές και σε αρκετά σημεία της πόλης τα κοντέινερ τίγκα στο σκουπίδι?
    Ποιος λέει ότι η Τρίπολη έκανε Πάσχα χωρίς σκουπίδια?
    Απλώς εδώ διώξαμε μόνο αυτά που βλέπει η πεθερά και τα υπόλοιπα έμειναν..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...