Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατί ματαιώθηκε η επίσκεψη Κουίκ στην Τρίπολη

Γιατί ματαιώθηκε η επίσκεψη Κουίκ στην Τρίπολη
Ματαιώνεται η σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στην Τρίπολη, την οποία θα πραγματοποιούσε ακολουθώντας τον ΑναπληρωτήΥπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, σε περιοδεία του στη Πελοπόννησο.
Ο Τέρενς Κουίκ, όπως και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Μοίρας και σχεδόν όλα ταοργανωτικά στελέχη των ΑΝΕΛ, θα παραστούν στις 17:00 στο Κοκκινόχωμα Καβάλας στην κηδεία του συναγωνιστή τους, ΑΜΘ Περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ,μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚινήματοςΦώτης Καλένη, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ σε τροχαίο, γυρίζονταςσπίτι του στη Χρυσούπολη.
Επιστρέφοντας το βράδυ από την Καβάλα, ο Υφυπουργός Επικρατείας θα αναχωρήσει αμέσως για την Καλαμάτα για να πραγματοποιήσει όλο το πρόγραμματης πενθήμερης περιοδείας του, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με χθεσινό δελτίο Τύπου.
Αύριο το πρωί θα είναι και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στα «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ2015», στη Σπάρτη, τα οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Σχετικά με τη ματαίωση της επίσκεψής του στην Τρίπολη ο Τέρενς Κουίκ έκανε τηνεξής δήλωση:
«Μετά την αναγγελία του γεγονότος-σοκ για εμάς τους ΑΝΕΛ, ότι χάθηκε σετροχαίο ένας από τους κορυφαίους συναγωνιστές μας, ο Φώτης Καλένης, επικοινώνησα αργά το βράδυ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για να του εξηγήσω τους λόγους που με αναγκάζουν να μην τονακολουθήσω στην Τρίπολη.
Στην τηλεφωνική μας συνομιλία του επεσήμανα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε μεθοδεύσεις σε συνεργασία με γνωστούς ιδιώτες (ΤΕΡΝΑ), γιατη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως επίσης δεν δεχόμαστε κανενός είδους πολιτικές τύπου Φούχτελ για τα απορρίμματα,μεθόδευση που συμπίπτει απολύτως και με τις θέσεις των κυβερνητικών εταίρωνμας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης όχι απλώς επικρότησε τη θέση των ΑΝΕΛ που τουδιατύπωσα, αλλά κατέστησε ακόμα πιο σαφές, ότι οι όποιες ανάλογες μεθοδεύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι έξω από την πολιτική της κυβέρνησης. Και αυτό ο κ. Τσιρώνης θα το καταστήσει σαφές σε όλους τους αυτοδιοικητικούς συνομιλητές του στα πλαίσια της περιοδείας του στους νομούς της Πελοποννήσου.
Είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω και μία πρόσφατη δήλωσή μου, ότι το θέματων απορριμμάτων σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου μοιάζει με ένα κόμποπου έχει ήδη σπάσει τα δοντάκια της χτένας. Και η ευθύνη, βεβαίως, είναι σεεκείνους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με τις παραλείψεις τους, επιβαρύνουντον Έλληνα φορολογούμενο με βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση καιβεβαίως δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, όπως π.χ. στον Πύργο και τη Τρίπολη.
Φυσικά Φουχτελικές λύσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, όταν υπάρχουνσυγκεκριμένες προτάσεις, τόσο από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,όσο και από τους αντιμνημονιακούς περιφερειακούς Συνδυασμούς, πουκατά συνείδηση ψήφισαν οι φίλοι των ΑΝΕΛ.
Τα περισσότερα από τον ίδιο τον κ. Τσιρώνη, αφού το εξαιρετικά σημαντικό θέματης διαχείρισης των απορριμάτων, είναι δική του αρμοδιότητα και δεν έχω καμίαεξουσιοδότηση στα πλαίσια των καθηκόντων μου να τα εντάσσω για ανάλυση στηνατζέντα των συζητήσεών μου με αυτοδιοικητικούς φορείς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...