Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πυρ και μανία ο Τατούλης με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος: «Προσβάλει όλο τον Ελληνικό Λαό»!

Πυρ και μανία ο Τατούλης με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος: «Προσβάλει όλο τον Ελληνικό Λαό»!
Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην κάτωθι δήλωση:
«Η στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν βαθύτατα αντιδημοκρατική και εντελώς απαράδεκτη.
Ο κ. Βέμπερ με τους χαρακτηρισμούς του απέναντι στον Πρωθυπουργό της χώρας προσέβαλλε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και, με την ευθεία παρέμβασή του σε εσωτερικά εθνικά ζητήματα της Ελλάδος, υπερέβη όχι μόνο τα όρια της θεσμικής του λειτουργίας, αλλά και στοιχειωδών κανόνων δημοκρατίας και σεβασμού.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οφείλει να σταθεί αντάξιο της ιστορίας του και σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα και τη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια στιγμή να ξεπεράσει αναχρονιστικές συμπεριφορές και να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.
Για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μοναδική κόκκινη γραμμή αποτελεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΜΠΕΡ
 
Στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε τι είπε ο Μ. Βέμπερ, σύμφωνα με το Newsbomb: «Αήθη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ αμέσως μόλις ο Έλληνας πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του.
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα λέγοντας, μεταξύ άλλων:
«Τι θα πείτε στον Πορτογάλο αγρότη; - Ξέρετε πώς ζουν οι Βούλγαροι; Η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές. Αραγε σκέφτεστε αυτούς τους ανθρώπους;» Σε κάποια κράτη - μέλη ο μισθός είναι μικρότερος από ότι στην Ελλάδα, είπε ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει σε αυτούς τους λαούς.
Μέσα στο ανθελληνικό παραλήρημά του αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής αναρωτώμενος εάν άλλες χώρες δικαιούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να πραγματοποιήσουν και κείνες δημοψήφισμα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σλοβακία.
"Αγαπάτε τη σύγκρουση, εμείς το συμβιβασμό. Αγαπάτε τη διαίρεση, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη", είπε σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το βασικό επιχείρημα της Αθήνας για ενωμένη δημοκρατική Ευρώπη.
Συνεχίζοντας την προσπάθεια απομείωσης του Ελληνα πρωθυπουργού τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα στους πολίτες του πως η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες.
Επίσης "αντιδρώντας" κατ' ουσίαν στην ενθουσιώδη υποδοχή κατά την είσοδο του Ελληνα πρωθυπουργού, ειρωνευόμενος ασχολήθηκε με τα συγχαρητήρια που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες συστήνοντάς του να μην... «συναγελάζεσθε με λάθος φίλους».
Κατά τη μικρόψυχη ομιλία του ασφαλώς δεν αναφέρθηκε στο πόσο έχει ωφεληθεί η Γερμανία από την κρίση στην Ευρώπη.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...