Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρουμάνοι πίσω από την κλοπή στο Μέγα Σπήλαιο των Καλαβρύτων!

Ρουμάνοι πίσω από την κλοπή στο Μέγα Σπήλαιο των Καλαβρύτων!
Ένας Ρουμάνος Ιερέας και ένας λαϊκός φέρονται ως οι δράστες της σημερινής κλοπής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή ενός ακόμα ιερέα και ενός λαϊκού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kalavrytanews.com, oλα ξεκίνησαν στις 2:30 το μεσημέρι. Ο Ρουμάνος Ιερέας με τον συνεργό του αποσπάστηκαν από το γκρουπ που ξεναγούσε ο πατήρ Σεραφείμ και αφαίρεσαν το ιερό Λείψανο και το έκρυψαν εξω από το Μοαναστήρι. Η παρατηρητικότητα του πατρός Σεραφειμ που όπως πάντα έιναι άγρυπνος φρουρός, διαπίστωσε οτι έλειπε το Λείψανο και αμέσως ειδοποίησε το τοπικό Αστυνομικό τμήμα Καλαβρυτων και τον Σεβασμιώτατο που μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής βρίσκονται στην Αθήνα για εργασίες της Ιεράς Συνόδου.
Αμέσως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αμβρόσιος ενημέρωσε σε ανώτατο επίπεδο την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι και ανέλαβαν δράση. Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ολόκληρη η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με επικεφαλής τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρικόπουλο.
Οι εμπειρότατοι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στη σύλληψη και στην εύρεση του Ιερού Λειψανου. Το Ρουμάνο Ιερέα πρόδωσαν τα λασπωμένα παπούτσια του και οι αγχωτικές του κινήσεις. Γρήγορα ομολόγησε υπέδειξε που εχει κρύψει το Λείψανο.  Στις αποσκευές του βρέθηκαν ακόμα, ένα κρανίο (ιερή κάρα;) και άλλα οστά (λείψανα;) που εικάζεται και γρήγορα θα αποδειχθεί αν ήταν "λεία" από άλλα μοναστήρια που είχαν επισκεφθεί κατά την εξαήμερη παραμονή τους στην Ελλάδα. Για τα ευρήματα στις αποσκευές του δικαιολογήθηκε οτι τα είχε μαζί του από την Ρουμανία για να ... "διαβάζει" μια ασθενή συμπατριώτισσα του που ήταν στο γκρουπ.
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ.κ. Αμβρόσιος ηταν σε συνεχή ενημερωση με τις αρχές και με πολύ μεγάλη συγκίνηση ενημερώθηκε για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του ιστορικού Μοναστηριού μας και σε επικοινωνία που είχαμε δεν έπαψε να εγκωμιάζει και να ευχαριστεί την ηγεσία της Αστυνομίας για την άμεση, αποτελεσματική επέμβαση αλλα και για την φυσική τους παρουσία στα Καλάβρυτα.
Nα σημειώσουμε οτι το γκρουπ των Ρουμάνων εκδρομέων είχε έρθει στην Ελλάδα από την 1η Οκτωβρίου για εξαήμερη προσκυνηματική κυρίως εκδρομή σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Σήμερα βρέθηκαν στα Καλάβρυτα όπου το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Μοναστήρι των Καλαβρυτων.
Οι δράστες αναμένεται την Τετάρτη να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαβρύτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...