Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμαρχοι και στη ... μέση τα σκουπίδια! (vd)

Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμαρχοι και στη ... μέση τα σκουπίδια! (vd)
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των δημάρχων της Πελοποννήσου με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, συνεδρίασε ο φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης.


Αρχικά, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τι ακριβώς συνέβη στη συνάντηση αυτή, εκφράζοντας την ανησυχία του αλλά και την απορία του, καθώς η κυβέρνηση δείχνει να προχωρεί στον Εθνικό Σχεδιασμό και από την άλλη η Περιφέρεια προχωρεί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με τον υπάρχοντα ΠΕΣΔΑ.

Στη συνεδρίαση, λίγο αργότερα, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάου.

Μια μικρή στιγμή έντασης επικράτησε όταν τέθηκε στην αίθουσα το ζήτημα της χρηματοδότησης και αν το ποσό των 68 εκατομμυρίων είναι αποκλειστικά και μόνο για το έργο της Περιφέρειας ή εάν αφορά και τους δήμους, για να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους.

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος μετέφερε τις δηλώσεις του υπουργού, μετά την συνάντηση τους, σύμφωνα με τις οποίες τα χρήματα έχουν εγκριθεί από την Ευρώπη για την διαχείριση των απορριμμάτων, θέτοντας το ερώτημα στους δημάρχους για το αν θέλουν οι ίδιοι να διαχειριστούν τα 68 εκατομμύρια ευρώ ή αν θα τα αφήσουν να τα διαχειριστεί η ανάδοχος εταιρία (ΤΕΡΝΑ) η οποία έχει προκύψει από τον διεθνή διαγωνισμό τον οποίον έχει κάνει η Περιφέρεια.

Άμεση ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα τα οποία έβαλε στο τραπέζι ο Τσιρώνης δεν είναι της Περιφέρειας και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού παρά μόνο στη διαχείριση των απορριμμάτων, αφήνοντας υπονοούμενα και αιχμές για την κυβέρνηση και για τα όσα υπόσχεται στους δημάρχους.

«Δεν θα χαρακτηρίσω τη στάση του Τσιρώνη σε ό,τι αφορά το έργο των απορριμμάτων. Η χρηματοδότη των 68 εκατ. ευρώ, υπάρχουν για το έργο της Περιφέρειας και εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, θα χαθούν» τόνισε.

Δείτε το βίντεο.
Μ.Σ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...