Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γεγονός το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων στην Καλαμάτα!

Γεγονός το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων στην Καλαμάτα!
Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού στην Καλαμάτα είναι πλέον γεγονός. Πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά η Καλαμάτα, είναι σίγουρα στις πρώτες πόλεις της Ελλάδας όπου υπογράφεται σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, το οποίο από το Δεκέμβριο του 2015 αποτελεί νόμο του κράτους.Ο Πήτερ και ο Φίλιππος υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης πριν από λίγες ημέρες στη συμβολαιογράφο Καλαμάτας, Ελένη Χαρίτση, με μάρτυρα τη στενή φίλη τους και διευθύντρια του ΙΚΑ Καλαμάτας, Βάγια Αγαδάκου. Ήδη το σύμφωνο κατατέθηκε και καταχωρήθηκε στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας.
Ο Πήτερ και ο Φίλιππος
Ο Πήτερ, με καταγωγή από την Καλαμάτα, έχει μεγαλώσει στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ έχει διατελέσει πρέσβης της Αγγλίας στην Ελλάδα. Και ο Φίλιππος μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ οι δυο τους είναι πολλά χρόνια μαζί.
Μάλιστα, υπέγραψαν το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης το 2012 στη Νότια Αφρική, ενώ τώρα πραγματοποίησαν την επιθυμία τους να υπογράψουν και στην Ελλάδα και, μάλιστα, στην Καλαμάτα, όπου πλέον κατοικούν μόνιμα.
«Είναι τιμή μου…»
Αμφότεροι από τις αναρτήσεις τους στο facebook θεωρούν ξεχωριστή τους φίλη τη Βάγια Αγαδάκου, η οποία, μιλώντας μας, δήλωσε τιμή και ιδιαίτερη χαρά που ήταν μάρτυρας στην υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης. «Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να συμμετέχω στην τακτοποίηση θεμάτων που μέχρι σήμερα στην κοινωνία στέκονταν με ρατσιστική διάθεση και αποκλεισμό. Γι’ αυτό είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συμμετείχα ως μάρτυρας σε αυτή τη διαδικασία-τακτοποίηση και επιπλέον πρώτη φορά στην πόλη μας, την Καλαμάτα, μετά την ισχύ του νόμου στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο καταπληκτικούς ανθρώπους. Και είναι εκπληκτικό αυτό που εισέπραξα από τα πρόσωπά τους, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν και εύχομαι να είναι για πάρα πολλά χρόνια μαζί και ευτυχισμένοι», σχολίασε η κα Αγαδάκου.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...