Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΑΠ Τρίπολης: «Κανένας λόγος ακύρωσης των εκλογών – Δεν συμμετέχουμε στο ξεκατίνιασμα»!

ΔΑΠ Τρίπολης: «Κανένας λόγος ακύρωσης των εκλογών – Δεν συμμετέχουμε στο ξεκατίνιασμα»!
Μετά από αρκετές ημέρες από τη στιγμή που έγιναν οι φοιτητικές εκλογές και αφού μεσολάβησαν σοβαρότατες καταγγελίες για τραμπουκισμούς, χρηματισμούς κλπ, η παράταξη της ΔΑΠ (πρόσκειται στη ΝΔ) … έσπασε τη σιωπή της και πήρε θέση για τα όσα έγιναν στην Τρίπολη.

Στην ιστοσελίδα της ΔΑΠ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γράφουν: «Αν και όπως λένε “αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την σιωπή σου δεν θα καταλάβουν ούτε τα λόγια σου”, οφείλουμε να κάνουμε μία τοποθέτηση , όχι γιατί περιμένουμε να βάλουν κάποιοι/ες μυαλό αλλά για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία τριμελούς εφορευτικής επιτροπής - η οποία ορίστηκε από την γενική συνέλευση των φοιτητών – και εννοείται υπό την επίβλεψη όλων των φοιτητών. Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καταμετρήθηκε μία ψήφος παραπάνω σε σχέση με τον αριθμό των ψηφισάντων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως γίνεται σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, επιλέγεται τυχαία ένα ψηφοδέλτιο και αφαιρείται από την καταμέτρηση, κάτι με το οποίο διαφώνησαν οι δύο παρατάξεις Αρ.Εν και ΟΜΑΔΑ - απ ότι φάνηκε είχαν άλλα σχέδια(!).
Το θέμα είναι ότι με ή χωρίς την ψήφο αυτή το αποτέλεσμα κατανομής των εδρών δεν αλλάζει οπότε δεν τίθεται ζήτημα ακύρωσης των εκλογών.
Από την μεριά μας δεν κατηγορήσαμε κανένα διότι το μόνο πιθανό ενδεχόμενο είναι να ψήφισε ΈΝΑΣ φοιτητής και από ανθρώπινο λάθος να μην σημειώθηκε στην λίστα – την οποία, για του λόγου το αληθές, είχε στα χέρια της ένα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής το οποίο προέρχεται από την παράταξη ΟΜΑΔΑ. Δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω με αυτό το δημόσιο “ξεκατίνιασμα” που μόνο αρνητική εικόνα βγάζει για το πανεπιστήμιο και προσβάλλει όλους τους φοιτητές.
Εν αντίθεση, καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν ενεργά στα όργανα και στις δράσεις του συλλόγου αφήνοντας πίσω οποιαδήποτε αντιπαλότητα.»

3 σχόλια

  • Φοιτητής1
    Φοιτητής1 Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 16:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ολη η σαπιλα των κομματικών οργανώσεων.

  • 2 ετος
    2 ετος Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 15:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Η μόνη δράση της δαπ ήταν να μαζέψουν σκουπίδια....κ χαίρονται γ αυτο επίπεδο οχ8 αστεία χαχαχα

  • Foithtria
    Foithtria Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 15:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Sto telos tha pistepsete k eseis oti kerdisate dikaia xaxaxaxa

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...