Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέος μεγάλος πεζόδρομος θα γίνει στο κέντρο της Πάτρας!

Νέος μεγάλος πεζόδρομος θα γίνει στο κέντρο της Πάτρας!
Επανέρχεται τελικά στον αρχικό σχεδιασμό για πλήρη πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ακολουθώντας τελικά το παράδειγμα των περισσοτέρων πρωτευουσών εντός και εκτός Ελλάδας που πεζοδρομούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού της κέντρου,
σύμφωνα με το dete.gr. Στην απόφαση αυτή, που επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος έργων και πολεοδομικού σχεδιασμού Παύλος Στάμος, φαίνεται να καταλήγει η Δημοτική αρχή της Πάτρας καθώς το έργο θα ενταχθεί στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου με την συνδρομή ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Επιπλέον η δημοσιοποίηση της παλιότερης αποφασης για μετατροπή της Μαιζώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, είχε προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις.

Προς το παρόν λοιπόν εγκαταλείπεται η πρόθεση για μετατροπής της Μαιζώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, κάτι που σήμαινε ότι θα μπορούσαν να κυκλοφορούν λεωφορεία, δίκυκλα, ταξί, αλλά και ποδήλατα.

Όσο για το πότε θα πεζοδρομηθεί ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης, όπως αναφέρουν στελέχη της δημοτικής αρχής αμέσως μετά την πλήρη διάνοιξη της Κανακάρη. Με την ολοκλήρωση της διάνοιξης ο προγραμματισμός προβλέπει ότι η Κορίνθου αντιδρομείται και εν συνεχεία η Μαιζώνος πεζοδρομείται.

Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος του ωραιότερου και κεντρικότερου δρόμου της Πάτρας, με την ταυτόχρονη πλήρη ανάπλασή της αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, αναβαθμίζοντάς το. Εντάσσεται δε στην συνολική ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, έργο που αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και το οποίο περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση από την περιοχή της άνω πόλης μέχρι το νέο αρχαιολογικό μουσείο.

2 σχόλια

  • Χρήστος Γεωργακόπουλος
    Χρήστος Γεωργακόπουλος Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 18:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ καλή η δρομολόγηση των έργων αυτών και σωστό είναι να επικροτούνται! Τα έργα όμως γίνονται μεμονωμένα και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται! Σε αντιστοιχία με τις προηγούμενες πεζοδρομήσεις, μερικές εκατοντάδες θέσεις παρκινγκ «χάθηκαν» χωρίς να δημιουργηθούν κάπου αλλού άλλες, ευκόλως προσβάσιμες και με αστική συγκοινωνία μη ληστρική, μα και λειτουργική. Το διπλοπαρκάρισμα, σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται αναγκαίο κακό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες τις αγοράς και εμπόρων. Ενώ καμία υπηρεσία, τράπεζα, οργανισμός και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες δεν μετακινούν υπαλλήλους (και τους εαυτούς τους) με λεωφορεία ή τύπου λεωφορείων οχήματα για να μην εγκλωβίζουν από το πρωί έως το μεσημέρι χιλιάδες θέσεις παρκινγκ απαραίτητα για τους «πελάτες τους». Επίσης, αν σκεφτεί κανείς τα τεράστια ποσοστά μείωσης του καυσαερίου, από μια τέτοια αλλαγή νοοτροπίας, εξοικονόμηση καυσίμων για την (οικονομία της φύσης, της τσέπης και άρα: τα ευεργετικά για την υγεία μας αποτελέσματα μάλλον αργήσαμε! Κι εάν το «παρατραβήξουμε» και ρυθμιστούν σωστά οι φωτεινοί σηματοδότες… άλλη τόση μείωση ρίπων και εξόδων μετακίνησης, μείωση εκνευρισμού και άγχους (που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία), όπως επίσης κέρδος σε χρόνο μετακίνησης (και εργατοωρών). Μέχρι εδώ, το σχόλιο, γιατί θα γράφω μέχρι αύριο…

  • Σώθηκαν
    Σώθηκαν Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 13:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Κλάψτε και γι' αυτούς που έχουν μαγαζιά, γελάστε για τα πολυκαταστήματα που θα ξανακονομήσουν

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...