Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Μέχρι 2.000 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο»!

«Μέχρι 2.000 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο»!
Στις τελευταίες εξελίξεις για το προσφυγικό στην περιοχή μας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.
Ο Περιφερειάρχης, ξεκίνησε, ξεκαθαρίζοντας πως τίποτε δεν πρόκειται να γίνει εάν δεν υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, φέρνοντας για πρώτη φόρα στην δημοσιότητα τις τέσσερις βασικές αρχές της συμφωνίας τους η οποία είχε προκύψει κατά την τελευταία συνάντηση τους στην Τρίπολη.
Οι τέσσερις βασικές αρχές στις οποίες εμμένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι οι εξής:
1. Οι πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα ξεπερνούν τους 2.000 στο σύνολο τους.
2. Ο χώρος εγκατάστασης θα είναι στεγασμένος (κτίριο) και δεν θα δημιουργηθεί σε hot-spot.
3. Να αυξηθεί η αστυνόμευση της περιοχής πέριξ της εγκατάστασης.
4. Να ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Στη συνέχεια, ο Πέτρος Τατούλης, αναφέρθηκε στις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, για την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων (πάνω από 1500), στην Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, κάτι που ουσιαστικά είπε ότι δεν συμφωνεί και δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία τέτοια εξέλιξη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση.
«Το μόνο βιώσιμο σχέδιο για τους προσφυγές είναι η τήρηση των αρχών της συμφωνίας», τόνισε.
Όσον αφορά τον δήμο Τρίπολης δήλωσε πως «η περιφέρεια δεν έχει καμία εμπλοκή» και πως «οτιδήποτε κάνει ο Δήμος, είναι δικό του θέμα».
Στην συνέχεια είπε πως η Πελοπόννησος θα δεχτεί μόνο πρόσφυγες και ο προβλεπόμενος χρόνος εγκατάστασης του θα είναι παροδικός και όχι μόνιμος.
Έκανε λόγο για έξι με εννέα μήνες παραμονής των προσφύγων, με περιθώριο επέκτασης αυτού του διαστήματος, στον ένα χρόνο.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η περιφερειακή αρχή ήρθε σε επαφή με ιδιοκτήτη χώρου στη ΒΙΠΕ, ανέφερε ότι δεν είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να συνομιλεί με ιδιοκτήτες χώρων .
Τέλος, έκανε γνωστό πως από αύριο θα βγει προκήρυξη για την σίτιση και τις άλλες ανάγκες που χρειάζεται να καλυφτούν.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...