Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καμπανάκι Τατούλη: «Κίνδυνος να γεμίσει σκουπίδια η Πελοπόννησος μέσα στο καλοκαίρι»

Καμπανάκι Τατούλη: «Κίνδυνος να γεμίσει σκουπίδια η Πελοπόννησος μέσα στο καλοκαίρι»
«Μεγάλη δικαίωση και συγχρόνως μεγάλη απειλή» χαρακτήρισε τις τελευταίες εξελίξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Αυτές τις ημέρες η Πελοπόννησος κινδυνεύει να γίνει μια μεγάλη χωματερή» είπε αρχικά και χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικό και μη δόκιμο τον τρόπο διαχείρισης της κυβέρνησης για τα απορρίμματα», ενώ έκανε λόγο για ταχύτητα «χελώνας» από μεριάς της.
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για ορισμένους δημάρχους που συνειδητά ή ασυνείδητα, όπως είπε, «συνέργησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, γνωρίζοντας πως δεν έχει σχέδιο και αφέθηκαν στις «αγκαλιές» και στις ματαιοδοξίες του».
Έκανε λόγο για απόλυτη αδυναμία των δημαρχών να διαχειριστούν το πρόβλημα και πως «για ό,τι προκύψει, την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».
Οδυνηρή εξέλιξη χαρακτήρισε τα αιτήματα των δημάρχων για κήρυξη των περιοχών τους σε έκτακτη ανάγκη, κάτι που, όπως είπε, «πλήττει το σχέδιο της Περιφέρειας για ανάπτυξη».
Επίσης, αναφέρθηκε στις δυο ανεξέλεγκτες χωματερές (ΧΑΔΑ), που υπάρχουν στην περιοχή μας, ένας μέσα στην πόλη της Τρίπολης και ένας στην καρδιά του Μαινάλου και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
Κατόπιν, ανέφερε ότι εξήντα ΧΑΔΑ θα είναι πλήρως αποκατεστημένοι και θα παραδοθούν στον ΦΟΣΔΑ μέχρι τις 2 Ιουνίου και πως στην επομένη οικονομική επιτροπή, βγαίνει σε δημοπρασία η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής του Πλατώματος.
«Το Πλάτωμα θα το αποκαταστήσει η Περιφέρεια και καμία ΤΕΡΝΑ» ξεκαθάρισε.
Τέλος, έκλεισε δίνοντας στους δημοσιογράφους μια «είδηση» ... ότι 20 ημέρες πριν είχε την ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, πως η κυβέρνηση συμφωνεί με το ΣΔΙΤ!
Μ.Σ.

2 σχόλια

  • Αχ Πέτρο...
    Αχ Πέτρο... Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 18:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος θα φταίει για αυτο Πέτρο μου?
    Που ήσουν 5 χρόνια?
    Τωρα το θυμήθηκες?

  • Basta
    Basta Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν πειράζει καλέ, συνηθισμένοι είμαστε, αφήστε μας εμάς, μην κόπτεστε άλλο, δεν το θέλουμε τόοοοοσο ενδιάφέρον, φτάνει, χορτάσαμε!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...