Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με Αρκαδικό ενδιαφέρον η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Λογκανίκο Λακωνίας! (εικόνες)

Με Αρκαδικό ενδιαφέρον η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Λογκανίκο Λακωνίας! (εικόνες)
Την Τρίτη  19 Αυγούστου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου συνδιοργάνωσε με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης την Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Λογκανικιώτικο Χοροστάσι στον Προφήτη Ηλία».
           Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, μετά το πέρας της εσπερινής εκκλησιαστικής ακολουθίας για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία, στην πλατεία της κοινότητας Λογκανίκου και στο προαύλιο χώρο  του ενοριακού ναού.
            Η μουσικοχορευτική παράσταση  πραγματοποιήθηκε από τα τμήματα χορού και μουσικής του Πολιτιστικού Συλλόγου. Το θέμα της παράστασης  περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και  τραγούδια από την Πελοπόννησο, την Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη, τα οποία πλαισίωναν  θεατρικό δρώμενο  αφιερωμένο στη μάνα.
         Την μουσικοχορευτική παράσταση και το θεατρικό δρώμενο παρακολούθησε πλήθος κόσμου τόσο από τον Λογκανίκο και τις όμορες κοινότητες όσο και από την Σπάρτη, την Μεγαλόπολη και την Τρίπολη καθώς με το νέο αυτοκινητόδρομο η διαδρομή για το Λογκανίκο έχει μειωθεί χρονικά  και βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
           Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες  του Συλλόγου πρόσφεραν σ΄όλο τον κόσμο που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση τοπικά εδέσματα και κεράσματα.   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πελλάνας κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, η Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Γεωργία Γαλανοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Δήμητρα Γρηγόρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλειος Σκρουμπέλος και Γεώργιος Βλάχος, οι εφημέριοι Ανδρέας Κωστόπουλος και Ιωάννης Καστρής καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Λογκανίκου
                     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στην Τοπική Κοινότητα Λογκανίκου, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Λογκανίκου, στις δασκάλες χορού κ.κ. Χριστίνα Ζαμπαθά και Αθηνά Θεοδωρακοπούλου οι οποίες δίδαξαν και επιμελήθηκαν την μουσικοχορευτική παράσταση και το θεατρικό δρώμενο, στα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης που συμμετείχαν στην παράσταση, στους επαγγελματίες του Λογκανίκου  κ.κ. Χρήστο Αγγάνη, Αθανάσιο Κουντάνη και Αθανασία και Κώστα Σαραντάκη αλλά και στους εθελοντές που βοήθησαν την ύστατη ώρα  και κυρίως θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα μέλη των χορευτικών τμημάτων και ιδιαίτερα στα παιδιά,  στους γονείς τους και στις γιαγιάδες τους. Τέλος ένα θερμό ευχαριστώ στο κόσμο που κατέκλυσε την πλατεία της κοινότητας  Λογκανίκου, για την συνεργασία του,  την συμπαράσταση τους και το θερμό τους χειροκρότημα.
                       
Ο Πρόεδρος
του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου
Νικόλαος Ανεμοδουριώτης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...