Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 - Kalimera Arkadia

Το έθιμο του Αγιώργη αναβίωσε στη Δημητσάνα (εικόνες)!

Την Κυριακή, 22 Απριλίου, αναβίωσε, με μεγάλη επιτυχία, το έθιμο του Αγιώργη στη Δημητσάνα, στην Πλάτσα, από την Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Δημητσάνας.

Το έθιμο είχε άναμμα φωτιών, χορούς, αρνιά και πολύ φαγητό.

Οι άνδρες πήδηξαν πάνω από την φωτιά. Τα φαγητά ήταν δωρεά των καταστημάτων της Δημητσάνας. Ενώ, ορισμένοι Δημητσανίτες έφεραν φαγητά και ποτά από τα σπίτια τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένο εκλογικό επίδομα κατά 45% θα λάβουν όσοι το δικαιούνται στην Αρκαδία!

Τη σημασία της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαϊου ιδίως λαμβάνοντας υπόψη και την τεράστια κρισιμότητα της σημερινής συγκυρίας τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Singular Logic.

Διαβάστε περισσότερα...

Περιοδεία του Παναγιώτη Καρβελά στην Αρκαδία σε χωριά του πρώην Δήμου Φαλαισίας

Ο Παναγιώτης Καρβελάς, υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία περιόδευσε τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012, για δεύτερη φορά, σε χωριά του πρώην Δήμου Φαλαισίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Φώτης Κουβέλης: «Η Δημοκρατική αριστερά μπορεί να εκλέξει βουλευτή στην Αρκαδία»!

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και απάντησε στα ερωτήματα του Δημήτρη Μανιατάκου και του Μηνά Αρτόπουλου.

Μεταξύ άλλων, τάχθηκε εναντίον της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταφέρει να εκλέξει βουλή στην εκλογική περιφέρεια της Αρκαδίας!

Για να ακούσετε όλη τη συνέντευξη, πατήστε εδώ:

Διαβάστε περισσότερα...

"Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι πανάκεια και δεν αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα, ιδιαίτερα όταν γίνεται χωρίς κανόνες ,χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική"

Με αφορμή την επιστολή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοακίν Αλμούνια Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ισχύος, ιδιοκτησίας της Δημόσιας επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.) και συγκεκριμένα για την μονάδα 3 της Μεγαλόπολης ο Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας Παναγιώτης Βαλασόπουλος δήλωσε:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση Κωνσταντινόπουλου η δημιουργία «Πράσινου» Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη

Επειδή το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατατέθηκε η καινοτόμα πρόταση για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη.

Η πρόταση κατατέθηκε το Φεβρουάριο του 2010. Η λογική κάτω από την οποία συντάχθηκε και κατατέθηκε ήταν καταρχάς ότι η Μεγαλόπολη έχει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί αναπτυξιακός κόμβος και επιπλέον ότι, τώρα, πρέπει στην περιοχή να γίνουν αντισταθμιστικά έργα για τη μέχρι σήμερα λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Με το υπάρχουν σύστημα οι εξετάσεις φέτος για τους μαθητές Α’ Β’ και Γ’ Λυκείου στην Αρκαδία

Ο Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 24 Απριλίου 2012, συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ. Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάλυση Νικολακόπουλου: «Ανάμεσα σε δύο κόμματα θα .. παιχτεί η 3η βουλευτική έδρα στην Αρκαδία»!

Μία ανάλυση του Ηλία Νικολακόπουλου και ρεπορτάζ της Νικολέττας Μουτούση δημοσιεύθηκε στα χθεσινά «Νέα» και αφορά τις επικείμενες εθνικε΄ς εκλογές στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πιο συγκριμένα, αναφέρεται: 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...