Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 - Kalimera Arkadia

Πάσχα στον Τυρό με Τσάκωνες πυρπολητές και φαντασμαγορικά βεγγαλικά! (vd)

O Τυρός είναι μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη 2000 μόνιμων κατοίκων της Αρκαδίας, ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα και τα καταγάλανα νερά του Αργολικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους.

Είναι κομμάτι της Ιστορικής Τσακωνιάς όπου ακόμη και τώρα ομιλείται απο τους ντόπιους η Τσακώνικη διάλεκτος (αρχαία Δωρική).

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ανατολικό Μαίναλο εξορμά ο ΣΑΟΟ

Την Κυριακή,  8 Απριλίου 2012  ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στο Ανατολικό Μαίναλο

Η πορεία θα ξεκινήσει από τη Ιερά Μονή της Επάνω Χρέπας και μέσα από υπέροχα πυκνά ελατοδάση, ακλουθώντας τα Κολοκοτρωνέικα μονοπάτια θα καταλήξουμε στη Δαβιά.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκλογικό σύστημα: απάτη της Δημοκρατίας

Σε λίγες βδομάδες, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας, κορυφαίος θεσμός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το σύνταγμα στο άρθρο 52 ορίζει ότι «η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργιών της πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση». Αυτά επί της αρχής γιατί επί της ουσίας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το δικαίωμα της ψήφου είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με το σύνταγμα (άρθρο 51), όμως μεγάλο μέρος των πολιτών συνειδητά επιλέγει την αποχή εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Αυτή η πολιτική πράξη ενώ θα έπρεπε να προβληματίζει και να είναι αιτία μέτρων που θα βελτίωναν την ποιότητα της Δημοκρατίας δυστυχώς χρησιμοποιείται για την επικράτηση του δικομματισμού, όπως έδειξαν και οι τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύντομα θα δημοπρατηθεί ο δρόμος που ενώνει την παραλιακή Κυνουρία με τη Νότια Λακωνία!

 

Ο λεγόμενος νοτιανατολικός οδικός άξονας, που καλύπτει όλο το παραλιακό κομμάτι της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και κατά συνέπεια και ην παραλιακή Κυνουρία, είναι έργο σημαία για την περιφέρεια και έχει εγκριθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή, όπως είπε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης. Ανακοίνωσε ότι ...

Διαβάστε περισσότερα...

Σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν η στροφή – «καρμανιόλα» πριν το Στενό

Αυτοψία στο έργο που προβλέπει βελτίωση του τάπητα του δρόμου Τρίπολη – Στενό – Αγιωργήτικα και προς τον Αχλαδόκαμπο, έκανε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας. 

Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να μειώσετε το κόστος των εκτυπώσεων σας

Η αλήθεια είναι πως η μέρα που το γραφείο θα είναι απαλλαγμένο από τη χαρτουρα αργεί ακόμα. Ακόμα και το internet δεν έχει εξαλείψει την ανάγκη για εκτυπώσεις, για να μην πούμε πως την έχει αυξήσει. Αλήθεια πόσα e-mailsεκτυπώνετε κάθε εβδομάδα; Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν δυο εκτυπωτές, έναν για φωτογραφίες και έναν δεύτερο για τις μικρές η μεγάλες καθημερινές δουλειές τους. Θεωρούμε τους εκτυπωτές, όμως, τόσο δεδομένους, ούτως ώστε να πατάμε εκτύπωση χωρίς δεύτερη σκέψη;

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Απρίλη καθόμαστε στην ..ΑΓΚΙΝΑΡΑ

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας όπου κατεξοχήν συναντάμε την αγκινάρα. Είναι η περίοδος όπου οι ελληνικές οικογένειες την απολαμβάνουν σε εύγευστα πιάτα, ενώ μαζί με άλλα λαχανικά μπορεί να «σταθεί» ως γεύμα τις ημέρες της Σαρακοστής..

Η αγκινάρα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Πελοπόννησος, Κρήτη, Κέρκυρα κα). Γενικά κατατάσσεται στα υψηλής αντιοξειδωτικής ικανότητας τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας

Mετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 30 και 31 Μαρτίου 2012 και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την 03-04-2012, η σύνθεση έχει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα...

Εεεεεε ρε γλέντιιιιι!!!! Κάθε βράδυ μετά τις 12 στη βουλή!!!

- Έλεγα ότι κάτι μπορεί να γίνει!!!

- Έλεγα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, στα κόμματα του δικομματισμού!!!
- Έλεγα ότι μπορεί νάχουν βάλει λίγο μυαλό, από τα όσα έχουμε πάθει!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Στην τελική ευθεία για την πεζοδρόμηση του κέντρου της Τρίπολης!

Το έργο της πεζοδρόμησης  των εμπορικών δρόμων «Εθνικής Αντίστασης» και «Τάσου Σεχιώτη», προϋπολογισμού 1.450.000,00 ευρώ, ύστερα από την ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, δημοπρατήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...