Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 - Kalimera Arkadia

Οι Γορτύνιοι της Πάτρας τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε’

Τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως που απαγχόνισαν οι Οθωμανοί στις 10 Απριλίου του 1821, τίμησαν οι Γορτύνιοι της Πάτρας χθες Κυριακή των Βαίων στο τέλος της Θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Παντανάσσης. Στη Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος και μίλησε σχετικά με τον Δημητσανίτη στην καταγωγή εθελόθυτο οσιομάρτυρα, η προτομή του οποίου έχει στηθεί εδώ και περίπου είκοσι χρόνια στην πλατεία έμπροσθεν του ναού της Παντάνασσας.

Διαβάστε περισσότερα...

Με έντεκα μετάλλια επέστρεψε ο ΚΟΑΤ από το Περιστέρι

Με πέντε (5) χρυσά, δύο (2) αργυρά και τέσσερα (4) χάλκινα μετάλλια επέστρεψε ο ΚΟΑΤ  από  τους  αγώνες με την  επωνυμία <<13ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ>> που έγιναν  στο  κολυμβητήριο  του Περιστερίου το Σαββατοκύριακο 7-8 Απριλίου  2012 και διοργάνωσε ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλο ενδιαφέρον στην Αρκαδία για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών!

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας οι παρουσιάσεις της ημερίδας

Η παρουσία εξακοσίων και πλέον συμμετοχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενισχύοντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, το Σάββατο 7 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, με θέμα «Καινοτόμες και Εναλλακτικές Καλλιέργειες: Πως – Που – Πότε».                             

Διαβάστε περισσότερα...

11 αναθέσεις μελετών θα ψηφιστούν τη Μεγάλη Τετάρτη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γορτυνίας!!!

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα στη Δημητσάνα, στις 11 του μηνός Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Νέος Μαγνητικός Τομογράφος και Ψηφιακός Μαστογράφος για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπέγραψε την έγκριση από άποψη σκοπιμότητας την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», προϋπολογιζόμενης συνολικής δαπάνης ενός εκατομμυρίου τριακοσίων ογδόντα μιας χιλιάδων ευρώ (1.381.000,00 €) , συμπεριλαμβανομένου του Φ. Π. Α, ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα...

Το Τροπάριο «Κασσιανής» από τη Χορωδία Τρίπολης – Έχει προσκληθεί ο Μίκης Θεοδωράκης!

Τη Μ. ΤΡΙΤΗ το βράδυ, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, μετά 70 χρόνια από την ΠΡΩΤΗ ερμηνεία, θ’ ακουστεί, και πάλι, η ΚΑΣΣΙΑΝΗ του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, που έγραψε ο Μεγάλος Συνθέτης το 1942, σε ηλικία 17 ετών, και την ερμήνευσε, ο ίδιος, ως Μαέστρος, με τη Χορωδία των Συμμαθητών του, στον ίδιο Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Διαβάστε περισσότερα...

«Υπάρχει Εισαγγελέας που να έχει ασχοληθεί με τα επεισόδια; Δεν μας κάλεσε κανείς κι αυτό με προβληματίζει…»

Είδαμε στα μάτια μας μπροστά μία ανεξέλεγκτη βιαιότητα, που ήταν μία εγκληματική ενέργεια, υπήρχαν τραυματισμοί και θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα, σε καμία περίπτωση, οι κάτοικοι δεν είναι αυτοί που λένε αυτά τα λόγια και κάνουν αυτές τις κινήσεις» είπε, σε σημερινές της δηλώσεις, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της, αναφερόμενη στα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Χρωστά μισό εκατομμύριο ευρώ στο δημόσιο και συνελήφθη στην Κορινθία

Συνελήφθη, σήμερα (09-04-2012) το μεσημέρι, στον Σολομό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 64χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας-συνιδιοκτήτης εργοστασίου κατασκευής πλαστικών, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρή καταγγελία από κατοίκους της Μαντινείας: «Είχαμε πληροφορίες ότι στο περιφερειακό συμβούλιο, υπήρχαν προβοκάτορες ανάμεσα στον κόσμο»

Σοβαρότατες καταγγελίες έκαναν σήμερα τα μέλη του συλλόγου «Μαντινεία», που διαφωνούν με την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας βιοαερίου, στη θέση «Μπέλμπερη».

Σε συνέντευξη τύπου, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, μέλος του Συλλόγου, είπε, με αφορμή όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη, στο περιφερειακό συμβούλιο: 

Διαβάστε περισσότερα...

Διαφωνεί με την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

“Η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων επιβαρύνει τη χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος”. Με αυτό τον τίτλο, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποψήφιος για μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία, δήλωσε: 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...