Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Aνεξήγητα φαινόμενα - Το μυστηριώδες εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας κοντά στη Μεγαλόπολη...

Aνεξήγητα φαινόμενα  - Το μυστηριώδες εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας κοντά στη Μεγαλόπολη...
Μια σταλιά εκκλησάκι, η Αγία Θεοδώρα Βάστα, «κρατά» 17 δέντρα στην οροφή του. Το ξωκλήσι του Αη-Λια στα Καλάβρυτα μεγαλώνει χρόνια τώρα στην σκεπή του μια κοκορεβιθιά και στον τοίχο του Ταξιάρχη της Κόνιτσας φύτρωσε πριν από λίγο καιρό ένα δεντράκι, μπροστά ακριβώς από την εικόνα του Αρχαγγέλου. Στην Κρήτη, το κυπαρίσσι στα κεραμίδια του Σταυρωμένου στέκεται έστω και ξερό, ενώ στην κόγχη του ιερού στη Μεγάλη Παναγιά της Σαμαρίνας υψώνεται ένα περήφανο πεύκο. Είναι τα δέντρα που η παράδοση ονομάζει «δέντρα της πίστης» και ο λαός τα θεωρεί ιερά.

Το μυστηριώδες εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας συγκεντρώνει Ελληνες και ξένους επισκέπτες, πιστούς αλλά και δύσπιστους που σπεύδουν να δουν από κοντά το περίεργο φαινόμενο. Τα 17 ολοζώντανα δέντρα, που με την πρώτη ματιά φαίνονται να έχουν φυτρώσει στην παλιά στέγη του, στην πραγματικότητα έχουν ρίζες που περνούν μέσα από τους τοίχους στο έδαφος, ενώ οι κορμοί και τα κλαδιά τους διακλαδίζονται προς τον ουρανό βρίσκοντας διέξοδο από τη λίθινη σκεπή και τους λιθόκτιστους τοίχους του. Το επιστημονικά ανεξήγητο φαινόμενο, όπως επιβεβαίωσαν πολιτικοί μηχανικοί αλλά και αρχιτέκτονες και γεωπόνοι στους υπευθύνους της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, είναι ότι τα πλατάνια αυτά βρίσκονται τόσα χρόνια υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες σε αυτή τη θέση.

Ο βυζαντινός ναός, χτισμένος τον 12ο αιώνα, μοιάζει ετοιμόρροπος κι όμως κατορθώνει να αντιστέκεται ακόμη και στα δυνατά ρέματα νερού που περνούν τον χειμώνα από τη περιοχή, ενώ κάτω από το εκκλησάκι αναβλύζει δροσερό, πόσιμο νερό. Σύμφωνα με την παράδοση, τα τελευταία λόγια της Αγίας Θεοδώρας που εκτελέστηκε ήταν «το σώμα μου να γίνει εκκλησιά, τα μαλλιά μου δένδρα και το αίμα μου ποτάμι».

http://tameteora.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...