Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι στίχοι του Γιώργου Κλεφτογιώργου μάς ταξιδεύουν στο «Χάρτη» του Σωκράτη Μάλαμα!

Οι στίχοι του Γιώργου Κλεφτογιώργου μάς ταξιδεύουν στο «Χάρτη» του Σωκράτη Μάλαμα!
Μια νέα δυναμική εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία κάνει ο γνωστός στιχουργός Γιώργος Κλεφτογιώργος, συμμετέχοντας με 8 τραγούδια στο νέο cdτου Σωκράτη Μάλαμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο «Χάρτης».
Πρόκειται για μια σειρά από σύγχρονα ερωτικά, λαϊκά τραγούδια που επιστρατεύουν ποιητικές εικόνες και χρησιμοποιούν μια ποιητική γλώσσα, ενταγμένα ευρηματικά στην καθημερινότητά μας.
 
Με υπαρξιακές αναφορές, αλλά και με φωτεινή, αισιόδοξη ματιά, είναι στίχοι που «δένουν» θαυμάσια με το γνώριμο και αγαπημένο στο κοινό, μουσικό ύφος του Σωκράτη Μάλαμα.
 
Κυρίως είναι αποτέλεσμα μιας γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας και θυμίζει τις καλές μέρες της ελληνικής δισκογραφίας που η συνεργασία των δημιουργών ενός δίσκου έδινε προστιθέμενη αξία στα τραγούδια.
 
Τα τραγούδια ερμηνεύει ο ίδιος ο Σωκράτης Μάλαμας, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν και η συμμετοχή της μεγάλης μας ερμηνεύτριας Ελένης Βιτάλη στο τραγούδι «Παρελάσεις», σε στίχους επίσης του Γιώργου Κλεφτογιώργου.
 
Θυμίζουμε πως η προηγούμενη ολοκληρωμένη δουλειά του Γιώργου Κλεφτογιώργου ήταν οι στίχοι σε έναν από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Μετωπική», από το οποίο ξεπήδησε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων το «Να κοιμηθούμε αγκαλιά».
 
Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Σπανό, Χρήστο Νικολόπουλο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Διονύση Τσακνή και πολλούς ακόμα συνθέτες, ενώ τα τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στράτος Διονυσίου, η Ελένη Βιτάλη, ο Πασχάλης Τερζής, η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η Γλυκερία, ο Σταμάτης Κόκκοτας, η Πίτσα Παπαδοπούλου κ.ά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...