Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προτάσεις ταινιών για το Cineville: Η ...τρομακτική Annabelle!

Προτάσεις ταινιών για το Cineville: Η ...τρομακτική Annabelle!
Θυμάστε  μια πολύ κλασική σκηνή του Ελληνικού κινηματογράφου με τον Γιάννη Βόγλη να κυνηγά στα "κορίτσια στον ήλιο" μια Αγγλίδα τουρίστρια και να της φωνάζει "Annabelle... στάσου, μύγδαλα";

Ε, καμία σχέση με την Annabelle που θα σάς γράψω εγώ.

Όσοι είχατε δει το, αν και σπάνια, εξαιρετικό θρίλερ "The Conjuring (Το κάλεσμα)" θα θυμάστε μια "τρομακτικά" χαριτωμένη πορσελάνινη κούκλα μέσα στη βιτρίνα της.
Αυτή λοιπόν είναι η πρωταγωνίστρια του νέου θρίλερ με τίτλο το όνομά της.

Το 1969 βλέπουμε ένα νεαρό ζευγάρι που ετοιμάζεται να αποκτήσει το πρώτο του παιδί και το σύζυγο να κάνει δώρο στη γυναίκα του μια πορσελάνινη κούκλα. Όλα ωραία και καλά μέχρι που θα δεχτούν μια επίθεση σατανιστών, από τη οποία βέβαια θα σωθούν όχι όμως και η Annabelle η οποία μετά από αυτό μοιάζει να έχει αποκτήσει δαιμονικές δυνάμεις.

Πριν αρχίσω τα σχόλια θέλω να σας πω πως εμείς εδω δε κατακρίνουμε τις ταινίες απλά τις κρίνουμε γιατί το έχουμε ξεχάσει λίγο. Σχεδόν όλες οι ταινίες έχουν "κάτι" και φυσικά σχεδόν όλες έχουν το κοινό τους (υπάρχουν κι αυτές βέβαια που δεν έχουν τίποτα...).

Για να μη σας λέω ψέματα δεν είναι τόσο καλό όσο το "Κάλεσμα", αλλά είναι μια ταινία με αρκετές τρομακτικές στιγμές (βοηθά η εξαιρετική μουσική), ωραία φωτογραφία, χωρίς υπερβολές (να αρχίσει να μαχαιρώνει η κούκλα, όπως σε παλιότερα θρίλερ) και γενικά μιάμιση ώρα καθαρής, απλής, χωρίς βαθύτερα νοήματα ταινίας τρόμου. Κεντρικά θέματα που θίγονται είναι ο δεσμός της οικογένειας και φυσικά η εκκλησία.
Οι λάτρεις των ταινιών τρόμου θα περάσετε αρκετά καλά, πάρτε τους φίλους σας και καλή διασκέδαση.

Υ.Γ Απευθύνομαι στα αγόρια εκεί έξω, πείστε τα κορίτσια σας να πάτε και ... που ξέρετε όλο και σε κάποια σκηνή θα χρειαστούν μια αγκαλιά.

 

Ώρες προβολής: Από Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 23:00.

Κατάλληλο άνω των 18

Μιχάλης Σακελλαράκης ... ο κριτικός σας, από την Τρίπολη!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...