Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χριστούγεννα στη δουλειά ...

Χριστούγεννα στη δουλειά ...
Είναι μεσημεράκι.Καθισμένος να απολαύσω το καθιερωμένο τσιγαράκι μετά το καλατσιό στο διάλειμμα , ο νούς εχει φύγει και προσπαθεί να κάνει ενα βήμα προς το παράθυρο ,εκείνο το παράθυρο που έχει θέα στα όνειρά μας.Ξαφνικά εκει που χαζεύω με επαναφέρει μια φωνή καλώντας το όνομά μου.



-"Λοιπόν Σταυρή, ποια είναι τα πλάνα σου για τις γιορτές?", μου λέει ο εργοδότης μου χαμογελαστός με σπιρτόζο βλέμμα.Σαν την πτώση αστεριού σε Αυγουστιάτικο ουρανό πέρασαν οι αναμνήσεις απο μπροστά μου..

...Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, το σπίτι ήταν ζεστό και γεμάτο μυρουδιές απο τα αχνιστά τσουρέκια και τους φρέσκους κουραμπιέδες της μαμάς...παντού φώτα και γέλια...το σπίτι στολισμένο απο φωτάκια και ανθρώπους...γείτονες, συγγενείς ,φίλοι .Παραμονή Χριστουγέννων ,το πρωί πηγαίναμε για ψώνια με το κορίτσι ,στους δρόμους παντού άκουγες κάλαντα κι έβλεπες χαμόγελα ,και μετά το παραδοσιακό καφεδάκι με όλη την παρέα,που και που έκαναν μια μικρή παύση τα γέλια για την ερώτηση, "ξεχάσαμε κανέναν?", εννοώντας αν αφήσαμε κανένα χωρίς δώρο.Το απόγευμα νωρίς πάλι μια βολτίτσα με το κορίτσι κι ένα σύντομο καφεδάκι, επιστροφή στο σπίτι και σύναξη μπροστά στο τζάκι...όλοι μαζεμένοι εκεί, η τηλεόραση στην διαπασών ,κάπου έπαιζε κι ένα Πικάπ(βινύλιο) ,γέλια και φωνές παντού!Για να μην μιλήσω για την πρωτοχρονιά...Πρωτοχρονιαααά!!!Αααχχ...

-"Φαντάζομαι δεν έχεις κανονίσει κάτι..?" ,με ξαναρωτά χαμογελαστός, επαναφέροντας με ξανά στην πραγματικότητα...

-"Οοο,...οόχι", του απαντώ χωρίς να είμαι σίγουρος ούτε καν για την ερώτηση που μου έκανε..

-"Ωραία, γιατί δουλεύεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, βγήκε το πρόγραμμα", μου λέει χαμογελώντας αλλά με σοβαρό ύφος...

-"Καλώς..",του απαντάω ,σβήνοντας με αμηχανία το τσιγάρο έτοιμος να γυρίσω στο πόστο μου.

Περπατώντας για να επιστρέψω στην δουλειά μου, γέμισα το κεφάλι μου με απορίες....Που πήγαν οι γιορτές μας...?Που πήγαν εκείνα τα γέλια...?Που είναι ο ενθουσιασμός και το γιορτινό πνεύμα...?Τα νοικοκυριά είναι ακόμα ζεστά...?φτιάχνουν ακόμα γλυκά οι νοικοκυρές...?Καλούν κόσμο για ρεβεγιόν..?Κάνουν ακόμα ψώνια..?Τι κάνουν οι φίλοι μου...συναντιούνται?Το κορίτσι που είχα...?Γιορτάζει ακόμα ο κόσμος...???

"Τι κάθεσαι και σκέφτεσαι?",είπα και σταμάτησα να γεννάω απορίες.Τουλάχιστον έχω την δουλειά μου!Μπορεί να μην παίρνω πολλά χρήματα,αλλά έχω την δουλειά μου..ζω! Μπορεί να μην βλέπω συχνά την οικογένεια μου,αλλά έχω την δουλειά μου.Μπορεί να μην είναι αυτό που θέλω,αλλά έχω την δουλειά μου. Μπορεί να μην είμαι ευτυχισμένος, μπορεί να μην έχω τους φίλους μου, μπορεί να μη έχω το κορίτσι μου, μπορεί να μην νιώθω και να μην γιορτάζω τις γιορτές, μπορεί να τα βγάζω πέρα με το ζόρι, μπορεί να μην έχω τίποτα...αλλά έχω την δουλειά μου!!!Πόσοι έχουν δουλειά σήμερα???

Πέρσι για να έχω δουλειά βρέθηκα στην άλλη άκρη του κόσμου,τουλάχιστον φέτος είμαι στην Ελλαδίτσα μου,βέβαια και πάλι μακρυά απο το σπίτι μου...αλλά είπαμε έχω την δουλειά μου!Υποσχέθηκα ,πέρσι, στους γονείς μου ότι τις φετινές γιορτές θα τις περάσουμε μαζί,αλλά θα τους πω οτι έχω την δουλειά μου και θα καταλάβουν!Μίλησα με τον καλό μου φίλο πριν λίγο στο τηλέφωνο, είχαμε να τα πούμε καιρό, δεν ήταν καλά,τον είχαν απολύσει και σχεδόν τρελαμένος μου είπε πριν κλείσουμε... "Τουλάχιστον έχεις την δουλειά σου...!" .

Ενα δάκρυ κύλησε απο τα μάτια μου.Στα κομμάτια πια, πως μας έκαναν έτσι???
Θέλω τόσο να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα...μα ένας κόμπος στον λαιμό μου δεν με αφήνει...μάλλον ο κόμπος αυτός...είναι η δουλειά μου...!

Ένας νέος από την Τρίπολη

2 σχόλια

  • συστημα
    συστημα Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 12:47 Σύνδεσμος σχολίου

    παντα υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν ανθρωποι που εργαζονται σε γιορτες και αργιες. Βεβαια υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν οι "προνομιουχοι' που δεν εργαστηκαν ποτε και περασαν ζωη χαρισαμενη μαζι με τις οικογενειες τους. Αυτο ειναι το συστημα που "προσκυνησε" η γενια των γονιων μας τωρα ηρθε η ωρα να "προσκυνησουμε" εμεις αυτο το συστημα, χωρις γιορτες και αργιες με ελαχιστο μισθο και καθολου προσωπικο χρονο για αγαπη προς τον ιδιο μας τον εαυτο.

  • ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ
    ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 09:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΤΙΣ ΔΥΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΞΕΝΩΝΕΙ ΑΠ ΟΤΗΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΖΕΙΣ ΑΥΤΑ? ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝΕ ΧΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΗΛ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Η ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΟ.. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...