Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Travel girl: Η λατρεία για το ποδόσφαιρο, o Αστέρας και η επίσκεψη στο La Bombonera!

Travel girl: Η λατρεία για το ποδόσφαιρο, o Αστέρας και η επίσκεψη στο La Bombonera!
Το ταξίδι του travel girl από την Τρίπολη, στη Λατινική Αμερική, συνεχίζεται. Και σειρά είχε η Αργεντινή!
Διαβάστε ...

«Ποδόσφαιρο!!! Για πολλούς ένα απλό άθλημα, για κάποιους θρησκεία, εκτόνωση, έρωτας, πώρωση.
Η πρώτη μου επαφή με το άθλημα ήταν όταν όλοι μιλούσαν στην Τρίπολη για δυο ανθρώπους που είχαν όνειρο να την φτάσουν ψηλά.
Ο πρώτος αγώνας που είδα ήταν στη Δ Εθνική. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου σε γήπεδο ήξερα ότι αυτό ήταν σπίτι μου. Δεν έχω νιώσει τόσο δέος, όσο νιώθω μέσα σε ένα γήπεδο.
Η μυρωδιά του χορταριού και τα εκτυφλωτικά φώτα με πωρώνουν. Κυλάει στο αίμα μου το άθλημα από μικρό παιδί. Στη σχολή ακόμα υπέγραφα την παρουσία μου στα εργαστήρια ως Αστέρας Τρίπολης!!!
Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με την αθλητική δημοσιογραφία και έκανα απόπειρες με άρθρα σε τοπικές εφημερίδες αλλά ζώντας στην επαρχία μας συνειδητοποίησα πως ποτέ δεν θα πάρουν στα σοβαρά μια γυναίκα. Έτσι το ξέχασα και συνέχισα να το λατρεύω σιωπηλά.
Ο Αστέρας για μένα δεν είναι μόνο η ομάδα της πόλης μου. Είναι η αίτια που με έφερε σε επαφή με ξένους πολιτισμούς και ανθρώπους που αγαπώ σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η επαφή μου με πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής με έκανε να θέλω να ταξιδέψω σε αυτή την γη. Μου έδωσε δύναμη να βρω τον τρόπο να το κάνω πραγματικότητα. Εξαιτίας μιας ομάδας ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή διασχίζω μόνη μια ήπειρο.
Μετά το γήπεδο της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως το επόμενο θα είναι η μπομπονέρα στο Μπουένος Άιρες. Το γήπεδο αυτό το άκουσα πρώτα από τους Αργεντινούς φίλους μου. Ένα ματς στο ΟΑΚΑ της Boca Juniors με την ΑΕΚ ήταν αρκετό να με κάνει fan της ομάδας της Αργεντινής.
Έφτασα χθες στην πρωτεύουσα. Το πρώτο πράγμα που ήθελα να δω ήταν το γήπεδο το οποίο βρίσκεται με μια από τις πιο χρωματιστές γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Τι απίστευτη ιστορία αυτή της ομάδας. Πέντε Ιταλοί που τους έλειπε η Ιταλία ξεκίνησαν μια ομάδα με το όνομα της γειτονιάς!!
La Boca η γειτονιά. Τα πρώτα βήματα το άσπρο μαύρο της φανέλας που την ήθελαν να μοιάζει στη Juventus όπως μας είπε ο ξεναγός. Ύστερα το Σουηδικό καράβι και τα τελικά χρώματα της ομάδας. Η θύρα δώδεκα των φανατικών. Αριθμός προς τιμήν ενός οπαδού που ήταν ο μοναδικός οπαδός της ομάδας σε ένα τουρνέ στην Ευρώπη.
Τον ονόμασαν 12ο παίκτη και προς τιμήν του έκαναν την θύρα. Ο ξεναγός ρώτησε αν κάποιος είναι εκτός Αργεντινής. Σηκώνω το χέρι μου και λέω είμαι Ελληνίδα.
Με ρώτησε ποια είναι η ομάδα μου στην Ελλάδα και με στόμφο απάντησα η ομάδα που έχει τα ιδία χρώματα και αστέρια με εσάς!
«Αστέρας Τρίπολης, σενιόρ, αυτή είναι η ομάδα μου».
Και είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχει συμβεί στην Τρίπολη τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στα μάτια μου!!! Από την Αργεντινή με αγάπη!
Travel girl».

1 σχόλιο

  • Ανώνυμος οπαδός της Boca Juniors
    Ανώνυμος οπαδός της Boca Juniors Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 16:14 Σύνδεσμος σχολίου

    "η ομάδα που έχει τα ιδία χρώματα και αστέρια με εσάς" τα χρώματα να τα δεχτώ! Για τα αστέρια να μην μιλήσω καλύτερα... Όταν ο αστέρας θα φτάσει να έχει γίνει 30 φορές πρωταθλητής και 6 φορές πρωταθλητής Εύρωπης(στην περίπτωση Boca νοτίου αμερικής), Να έχουν παίξει οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Λατινικής Αμερικής, καθώς και ο σπουδαίος σε όλους μας Marandona τότε θα μπορούσαν να θεωρηθούν ίδια αστέρια! ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...