Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δείτε τα νέα εργαλεία στο Facebook και το Twitter που θα σάς φανούν χρήσιμα!

Δείτε τα νέα εργαλεία στο Facebook και το Twitter που θα σάς φανούν χρήσιμα!
Οι πρώτες εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά, ήταν πλούσιες σε ανακοινώσεις νέων εργαλείων για τα κοινωνικά δίκτυα που προτιμά η πλειοψηφία των χρηστών του Internet. To Facebook και το Twitter, λάδωσαν τις μηχανές αναζήτησής τους, χωρίς να αφήνουν πλέον το παραμικρό post ή τιτίβισμα στην αφάνεια, ενώ το πρώτο υπόσχεται λιγότερες απατηλές ψευτο-ειδήσεις που οδηγούν συνήθως σε spam και το δεύτερο λάνσαρε μόλις ένα εργαλείο 'ανακεφαλαίωσης' που παρουσιάζει σε κάθε χρήστη συγκεντρωμένα, τα tweets που κρίνει ότι ήταν σημαντικά γι' αυτόν, τα οποία αναρτήθηκαν όσο είχε κλειστό το λογαριασμό του (While You Were Away).


Ας τα δούμε αναλυτικά:

Η (ενδελεχής) μηχανή αναζήτησης

Φύσει και θέσει, το Twitter έχει μια εμμονή με την επικαιρότητα. Γι' αυτό, μέχρι πρότινος, η στοιχειώδης μηχανή αναζήτησης του Twitter, επέτρεπε την ανεύρεση Tweets που είχαν αναρτηθεί τις τελευταίες επτά μέρες από τη στιγμή που θα πατούσαμε το search. To σκηνικό αυτό άλλαξε με μια πανηγυρική ανακοίνωση της υπηρεσίας, για το λανσάρισμα της ανανεωμένης μηχανής αναζήτησης που επιτρέπει στον καθένα την ανάσυρση 'αρχαίων' Tweets από καταβολής του Twitter το 2006. Για κάθε ενδιαφερόμενο, που θέλει να θυμηθεί (ή και να διαγράψει) παλαιά, μη αντιπροσωπευτικά τιτιβίσματα αρκεί μια επίσκεψη στη σελίδα "Advanced Search", για μια πραγματικά ενδελεχή έρευνα με βάση τη χρονολογία, τη γλώσσα, τα mentions, τον αποστολέα, τον παραλήπτη, κ.α. Σε περίπτωση που θες να διαγράψεις εκείνο το 'μεθυσμένο' Tweet σου, τώρα που μπορεί να τα βρεί ο καθείς με την παραπάνω μηχανή αναζήτησης, το Κέντρο Βοήθειας του Twitter, δίνει αναλυτικές οδηγίες!

Τι έχασες στο Twitter, όσο δεν πρόσεχες το Timeline σου;

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα μια νέα, αρκετά χρήσιμη υπηρεσία έκανε την εμφάνισή της στο Twitter. Μιλάμε για το "Recaps" που παρουσιάζει σταχυολογημένα, όσα Tweets κρίνει ο αλγόριθμος ότι πιθανόν να σε ενδιέφεραν όσο είχες το Twitter σου κλειστό. Το νέο εργαλείο με τον χαρακτηριστικό τίτλο "While You Were Away", είναι ήδη διαθέσιμο για τους χρήστες iOS συσκευών, ενώ σύντομα θα διατεθεί και για την εφαρμογή της πλατφόρμας για Android, αλλά και για το Twitter.com.

"Σκοπός μας είναι να σας βοηθήσουμε να είστε πάντα ενήμεροι για όσα συμβαίνουν στον κόσμο σας, ανεξάρτητα το πόσο συχνά επισκέπτεστε το Twitter", ανέφερε ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας, στην παρουσίαση του "Recaps".

Λιγότερες ψευτο-ειδήσεις και απατηλά Links στο Facebook

Τέσσερα νέα εργαλεία στο Facebook και το Twitter που πρέπει να γνωρίζεις "Κάνε κλικ εδώ και δες -πάντα σε αποκλειστικότητα- το ντούκι που παλεύει και νικά καρχαρία, η το μωρό με τα δύο κεφάλια, μπλά, μπλά...". Ορδές χρηστών του Facebook την έχουν 'πατήσει' κάνοντας κλικ σε τέτοιες ειδήσεις, και μεταφέρονται σε μια σελίδα που ζητάει το like σου σε pop-up παραθυράκι για να σου δείξει την δήθεν μεταλλαγμένη "καυτή ύπαρξη" με τα τρία βυζιά. Αρκετά! (αντιγράφω από τα πρόσφατα νέα του LIFO.GR): "Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το κοινωνικό δίκτυο αποπειράται να βάλει τέλος στο παραπάνω σενάριο, ρυθμίζοντας και πάλι τον αλγόριθμο που συντάσσει το χρονολόγιο των χρηστών του, ώστε να προλαμβάνει και να διαγράφει τέτοιου είδους fake αναρτήσεις πριν την εμφάνισή τους. Παράλληλα με τις νέες αλλαγές που εισάγει, το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν ότι μια είδηση είναι απάτη, ώστε όταν κάποια συγκεντρώνει αρκετές αναφορές, να αναρτάται προειδοποίηση, όταν κάποιος πάει να την πατήσει.

Ουδέν κρυπτόν υπό της μηχανής αναζήτησης του Facebook

Όταν το Facebook είχε ανακοινώσει το Graph Search, το 2013, αρκετοί υποδέχτηκαν την αλλαγή με ενθουσιασμό αλλά και με καχυποψία, ιδίως όσον αφορά σε θέματα ιδιωτικότητας. Ο καθένα μπορούσε να βρει φίλους φίλων που ζουν στη Νέα Υόρκη, ή έχουν κάνει like σε κάποια ανάρτηση, με την υποβολή των σωστών φράσεων. Το νέο πέρασε στα ψιλά για τους απλούς χρήστες, λόγω της δυσχρηστείας του και σιγά σιγά ατόνησε. Αυτό μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το Facebook ανακοίνωσε ότι ανανεώνει την μηχανή αναζήτησής του, κάνοντας πολύ πιο εύκολη την κατασκοπεία μεταξύ χρηστών, διαφημιστών και stalkers, αλλά και πολύ πιο εύχρηστη την αναζήτηση παλιών, συνήθως προσβητικών, αναρτήσεων με δύο τρεις λέξεις κλειδιά, όπως στο Google. "Η νέα αλλαγή, που θα ισχύσει πρώτα στο site και σύντομα θα επεκταθεί στις εκδοχές του για SMARTPHONES, θα επιτρέπει σε κάθε χρήστη να αναζητά post φίλων του, που εμφανίστηκαν στο προσωπικό του χρονολόγιο, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά", γράφτηκε  τότε, στις ειδήσεις του LIFO.GR.

πηγή: lifo.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...