Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όσα πρέπει να ξέρετε για την αποψινή απονομή των βραβείων OSCAR!

Όσα πρέπει να ξέρετε για την αποψινή απονομή των βραβείων OSCAR!
Σε λίγες ώρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ξεκινά η μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες που θα πρέπει αν ξέρετε πριν την μεγάλη βραδιά.
Φυσικά μιλάμε για την 87η απονομή των βραβείων OSCAR.
Καμία από τις ταινίες δεν κατάφερε φέτος να είναι υποψήφια και στις πέντε μεγάλες κατηγορίες των Βραβείων (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού, Α' Γυναικείου, Σεναρίου). Η τελευταία ταινία που ήταν υποψήφια και στις πέντε κατηγορίες ήταν το περσινό «American Hustle» ενώ η τελευταία ταινία που τελικά κέρδισε και στις πέντε κατηγορίες ήταν «The Silence of the Lambs» (1992).

Για πρώτη φορά η Lady Gaga θα εμφανιστεί στη βραδιά των Όσκαρ προκειμένου να τραγουδήσει ζωντανά στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής αφιερωματικής παράστασης. Τα πηγαδάκια λένε ότι η επιλογή της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστριας προήρθε από την ανάγκη να προσελκύσει η Ακαδημία και το πιο νεανικό τηλεοπτικό κοινό καθώς φέτος είναι μία χρονιά με πολλές, λιγότερο εμπορικές ταινίες.

Είναι η πρώτη φορά, από το 1998, που δεν είναι υποψήφιος κανένας έγχρωμος ηθοποιός.

Εννέα από τις είκοσι υποψηφιότητες ερμηνείας, υποδύονται κάποιο αληθινό πρόσωπο. Στην ιστορία του θεσμού 66 ηθοποιοί που ερμήνευαν κάποιο υπαρκτό πρόσωπο έχουν αποσπάσει βραβείο.

Meryl Streep Το φαινόμενο-ηθοποιός που μπορεί με ευκολία να υποδυθεί όποιον χαρακτήρα πέσει στα χέρια της, εξασφάλισε φέτος την 19η υποψηφιότητα στα Βραβεία της Ακαδημίας καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ. Είναι υποψήφια Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Into The Woods». Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο της Όσκαρ το κράτησε στα χέρια της στην ηλικία των 29.

Είναι η πρώτη φορά που η Εσθονία και η Μαυριτανία είναι υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η Εσθονία με την ταινία "Tangerines" και η Μαυριτανία με την ταινία "Timbuktu".

J.K. Simmons:Το μεγάλο φαβορί για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Whiplash", πρωταγωνιστεί στην καινούρια ταινία του δικού μας Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Περισσότερες Υποψηφιότητες: Έχουν οι ταινίες "The GrandBUDAPEST HOTEL"(9) και Birdman (9).

Ο Bradley Cooper, ο οποίος βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά (μετά τα Silver Linings Playbook και American Hustle) υποψήφιος με το American Sniper του Clint Eastwood. Κάτι που για τελευταία φορά συνέβη στον Russell Crowe την περίοδο 1999-2001 (The Insider, Gladiator,  A Beautiful Mind).

Δύο είναι οι ελληνικού ενδιαφέροντος κατηγορίες. Αυτή του Make-up & Hairstyling, όπου είναι υποψήφια η Ελληνοκύπρια Lizzie Georgiou για την εκπληκτική δουλειά της στο Guardians of the Galaxy (αν και φαβορί εδώ, ενδεχομένως ακλόνητο, είναι το The Grand BUDAPEST HOTEL), και ο Ελληνογάλλος Alexandre Desplat, που είναι φέτος ταυτόχρονα υποψήφιος (για έβδομη και όγδοη φορά συνολικά στην καριέρα του) στην κατηγορία Καλύτερου Soundtrack για τα The Grand BUDAPEST HOTEL  και The Imitation Game. Παρούσα στη φετινή τελετή θα είναι και η Jennifer Aniston, παρά το «άγριο» σνομπάρισμα που έφαγε στις υποψηφιότητες για τη «θα ήθελα να με αντιμετωπίσετε ως τη Charlize Theron στο Monster» ερμηνεία της στο Cake.

Μ.Σ.

Πηγες πληροφοριών pathfinder,entertv.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...