Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο συγκυβερνήτης έριξε επίτηδες το Airbus και έστειλε στο θάνατο 150 ψυχές; (vd)

Ο συγκυβερνήτης έριξε επίτηδες το Airbus και έστειλε στο θάνατο 150 ψυχές; (vd)

Κόβουν την ανάσα όσα είπε ο εισαγγελέας Μασσαλίας, ο οποίος έχει στα χέρια του τα τελευταία 30 λεπτά των συνομιλιών του πιλότου του μοιραίου Α320 της Germanwings με τον πύργο ελέγχου.

«Ο συγκυβερνήτης ξεκίνησε εσκεμμένα τη διαδικασία καθόδου του αεροσκάφους», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Μασσαλίας για την αεροπορική τραγωδία με το Airbus της Germanwings.
«Ο συγκυβερνήτης ήταν μέσα στο cockpit του αεροπλάνου και ο πιλότος χτυπούσε επανειλημμένα την πόρτα για να του ανοίξει, όμως εκείνος δεν του άνοιγε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus


Ο συγκυβερνήτης του Α320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 από την Germanwings και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στη σχολή της πολιτικής αεροπορίας της Lufthansa. Σε Airbus A320 είχε συνολικά γύρω στις 100 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Ο άντρας, ηλικίας 28 ετών, καταγόταν από το Montabaur της Ρηνανίας ενώ το όνομά του ήταν Andreas Lubitz. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ο 28χρονος έμενε με τους γονείς του στο σπίτι τους στο Montabaur.

Δεν είχε επαφές με τρομοκράτες

Δεν προκύπτουν στοιχεία σχετικά με εμπλοκή του 28χρονου συγκυβερνήτη, Andreas Lubitz, με τρομοκρατική οργάνωση, αναφέρει το Spiegel σε δημοσίευμά του.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι δεν προκύπτει να είχε επαφές με τρομοκράτες και δεν συγκαταλέγεται σε κάποια λίστα τρομοκρατών που καταζητούνται.

"Άκουγαν την ανάσα του συγκυβερνήτη"

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας αποκάλυψε ότι ο πύργος ελέγχου άκουγε τον ήχο της ανάσας του συγκυβερνήτη και στις απανωτές κλήσεις να απαντήσει, δεν μίλησε. "Οι ελεγλτές τον άκουγαν μόνο να αναπνέει και τον ρώτησαν αν είναι καλά, όμως αυτός δεν μίλησε" συμπλήρωσε.

Κατάλαβαν την κάθοδο οι επιβάτες

Όπως αποκάλυψεο εισαγγελέας, οι επιβάτες κατάλαβαν ότι επίκειται συντριβή, καθώς κατά την πτώση λίγο πριν πέσει στη πλαγιά, ένα από τα φτερά του αεροπλάνου ακούμπησε σε δέντρα. "Ακούσαμε στο μαύρο κουτί τις φωνές τρόμου και απόγνωσης των επιβατών. Είχαν καταλάβει τι συμβαίνει" είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, σοκάροντας τους δημοσιογράφους που τον παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα.

enikos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...