Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκλονιστική εικόνα: Το αγοράκι από τη Συρία που πέρασε την κάμερα για όπλο και «παραδόθηκε»!

Συγκλονιστική εικόνα:  Το αγοράκι από τη Συρία που πέρασε την κάμερα για όπλο και «παραδόθηκε»!
Η συγκλονιστική εικόνα που αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου
Στις 25 Μαρτίου, η φωτορεπόρτερ Nadia Abu Shaban ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα μικρό αγόρι από τη Συρία να έχει τα χέρια του ψηλά, πάνω από το κεφάλι του, με ένα βλέμμα φόβου. Το νεαρό αγόρι, ονόματι Adi Hudea, ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν η φωτογραφία τραβήχτηκε και απεικονίζει την φρίκη του πολέμου: ο τετράχρονος Adi, πέρασε την κάμερα για όπλο.

Η εικόνα τραβήχτηκε από τον συνάδελφο της Shaban, τον Τούρκο Osman Sağırlı το 2012 και μόλις πριν από λίγες ημέρες έκανε το γύρο του διαδικτύου με τουλάχιστον 10.000 χρήστες να την έχουν κάνει retweet.

Η εικόνα, αρχικά δημοσιεύτηκε σε μια τοπική τουρκική εφημερίδα και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το ρεπορτάζ, το παιδί είχε χάσει τον πατέρα του σε βομβαρδισμούς και μεταφέρθηκε μαζί με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια του σε καταφύγιο, κοντά στα σύνορα της Συρίας με τη Τουρκία.

Όταν ο φωτογράφος σήκωσε τη κάμερα, το πρόσωπο του παιδιού άλλαξε όψη «…πιέζει το κάτω χείλος ανάμεσα στα δόντια του και απαλά σηκώνει τα χέρια του. Παραμένει σε αυτή τη θέση, χωρίς να πει μια λέξη. Δεν είναι ακριβώς εύκολο να φτιάξει το κέφι ενός παιδιού που πέρασε την κάμερα για πολυβόλο, έτοιμο να τον χτυπήσει…», γράφει η λεζάντα της εικόνας.

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα



newsbeast.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...