Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέες καταγγελίες για απολύσεις και μειώσεις μισθών σε Αντέννα και Alpha

Νέες καταγγελίες για απολύσεις και μειώσεις μισθών σε Αντέννα και Alpha
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στους εργαζομένους του Αντέννα και του Alpha.
Γράφει το ΠΑΜΕ: «Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε όλους τους κλάδους τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα, απολύουν μαζικά εργαζόμενους. Από αυτές τις εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός οι βασικοί προπαγανδιστές της αντιλαϊκής επίθεσης της ΕΕ και του Μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα μεγάλα ΜΜΕ. Από τη μια εξαφανίζουν τις εργατικές κινητοποιήσεις και τους αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και από την άλλη «εξαφανίζουν» τα δικαιώματα και τις δουλειές των εργαζομένων σε αυτά.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Από τη πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται και καλεί την εργατική τάξη να απαντήσει αγωνιστικά στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας σε όλους τους κλάδους.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν μαζική Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και απαιτεί:
- Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.
-Εργασία με πλήρη κατοχύρωση και κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.»
 
H ANTAΡΣΥΑ «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ για την αποτροπή των απολύσεων στον Αντ1, αλλά και όπου αλλού επιχειρηθούν.
Οι τεχνικοί του Αντ1 να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να σταματήσουν οι εργασιακές επιθέσεις σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ειδικότητα.
Οι συνέπειες του μνημονίου 3 και οι εκβιασμοί των καναλαρχών θα βρουν αντιμέτωπο το τείχος της αλληλεγγύης.»
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
«Η διοίκηση της ομοσπονδίας καταγγέλει την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ που προχώρησε σε μαζικές απολύσεις τεχνικών.
Οι συγκεκριμένες απολύσεις δεν αποτελούν κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος μιας γενικευμένης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες με την ανοχή των κυβερνήσεων, που στόχο έχει να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.
Με αυτό τον τρόπο να εξασφαλιστεί πάση θυσία η διάσωση και η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αυτόν τον ίδιο δρόμο υπηρετεί και η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει το έργο που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες.
Είναι αυτή που τώρα υπογράφει το νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει νέα ολομέτωπη επίθεση σε όποια εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Οι εξελίξεις δεν πρέπει να οδηγήσουν σε απογοήτευση, παραίτηση ή μοιρολατρεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ορθώσουν ανάστημα σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να συγκρουστούν με αυτήν την πολιτική και τους εκφραστές της, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.
Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, αλλά με αλληλεγγύη και ενότητα δίπλα στο ταξικό κίνημα να παλέψουν για την ανάκληση όλων των απολύσεων, για την υπογραφή ΣΣΕ, για την πλήρη ανάκτηση των απωλειών.
Εμείς από τη μεριά μας είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του ΑΝΤΕΝΝΑ αλλά και όσων άλλων αγωνίζονται.
Αγωνιστικά
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...