Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέλος εποχής - Το Instagram δεν είναι πια "τετράγωνο"

Τέλος εποχής - Το Instagram δεν είναι πια "τετράγωνο"
Αν είστε από τα εκατομμύρια φανατικούς χρήστες του Instagram, η είδηση ότι πλέον δεν περιορίζεστε μόνο στις τετράγωνες φωτογραφίες και βίντεο, ίσως και να αποτελεί την είδηση της χρονιάς .
Για πολλούς χρήστες του Instagram, ένα από τα βασικά του στοιχεία, η τετράγωνη διάσταση των φωτογραφιών, ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της εφαρμογής. Χωρίς άλλη επιλογή, τα εκατομμύρια των χρηστών προσαρμόστηκαν σ' αυτή την «ιδιαιτερότητα» του φωτογραφικού app, καθιστώντας το ίσως το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με βάση την φωτογραφία. 
Όμως τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν. Καθώς το Instagram αποφάσισε να δίνει από εδώ και στο εξής την δυνατότητα στους χρήστες να τραβούν τις φωτογραφίες τους στις κλασικές μακρόστενες διαστάσεις τους, είτε οριζόντια είτε κάθετα.
Μέχρι σήμερα, όταν φόρτωνε κανείς μια φωτογραφία στο Instagram, το πρόγραμμα έκοβε τις γωνίες, δημιουργώντας μία τετράγωνη εικόνα. Τώρα όμως ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει να ανέβει η φωτογραφία του στις κανονικές του διαστάσεις. Αυτό γίνεται με ένα ειδικό βέλος που υπάρχει πλέον στην αριστερή γωνία της εφαρμογής, που το Instagram ονομάζει «format icon», το οποίο αν το πιέσεις σου δίνει αρκετές επιλογές για την διάσταση που θα έχει η φωτογραφία όταν θα δημοσιευθεί
(υπάρχει ακόμα και η γνωστή τετράγωνη για όποιον επιθυμεί να συνεχίσει  όπως παλιά...).
Περιττό να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο που τραβάει ο χρήστης, στα οποία επίσης μπορεί να γίνει η επιλογή των διαστάσεων που θα έχουν.
Το ενδιαφέρον της όλης ιστορίας είναι ότι το Instagram δεν θέλησε να αλλάξει την αρχική του σελίδα, διατηρώντας την «τετράγωνη» λογική του. Για να συμβεί αυτό, το ίδιο το πρόγραμμα αυτομάτως «κόβει» τα περιθώρια, διατηρώντας την σελίδα όπως την γνωρίζουμε μέχρι τώρα. 
Με την αναβάθμιση αυτή, το Instagram έρχεται να απαντήσει στις απαιτήσεις των χρηστών του για περισσότερες επιλογές. Οι χρήστες αυτοί κατέφευγαν συχνά σε άλλες εφαρμογές για να αποφύγουν την τετράγωνη λογική του Instagram.
Εκτός από την αλλαγή στο σχήμα των φωτογραφιών, το τελευταίο update του δημοφιλούς app επιτρέπει περισσότερες επεμβάσεις στο βίντεο. Ενώ μέχρι σήμερα υπήρχαν χωριστά φίλτρα για τις φωτογραφίες και τα βίντεο, πλέον όλα υπάρχουν και στα δύο φορμά, και μάλιστα με δυνατότητα επιλογής της έντασής τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...