Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

16 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείου με τη Δ.Ρ.Τ 91,5 (vd)

16 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείου με τη Δ.Ρ.Τ 91,5 (vd)
Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείου σήμερα, Σάββατο 16 Απριλίου. Η μέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται ολοένα και περισσότερο από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική. Ως Ημέρα του Δισκοπωλείου (Record Store Day) έχει καθιερωθεί το τρίτο Σάββατο κάθε Απριλίου και ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας, ενώ σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.


Η ημέρα δισκοπωλείου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην κουλτούρα του κλασικού ανεξάρτητου δισκοπωλείου και συμμετέχουν σ’ αυτήν χιλιάδες δισκοπωλεία ανά τον κόσμο. Σκοπός της Record Store Day, είναι να φέρει σε επαφή τους συλλέκτες βινυλίων, ενώ μουσικά καταστήματα και ραδιοφωνικοί σταθμοί, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις και προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες για τις «μουσικές» αγορές των πελατών, προκειμένου να μην χαθεί η μοναδική «μαγεία» του βινυλίου.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 δεν μπορούσε να μην τιμήσει και φέτος την παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείου, αφού είναι διαχρονικά πιστή και συνεπής στο βινύλιο, καθώς μέχρι σήμερα έχει στο πρόγραμμά της ραδιοφωνικούς παραγωγούς που χρησιμοποιούν στις εκπομπές τους αποκλειστικά δίσκους βινυλίου, ενώ διαθέτει μια τεράστια συλλογή δίσκων, από την ίδρυσή της το 1989.

Ένας απ’ αυτούς τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ο Σωκράτης Ματθαιόπουλος, με χρόνια παρουσίας στην πλάτη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, παραγωγός της εκπομπής «Με Rock’n’Roll στα ραδιοκύματα» και «τρελαμένος» με το βινύλιο, έπαιξε σήμερα μουσική μόνο με δίσκους βινυλίου, στο μοναδικό εναπομείναν δισκάδικο της Τρίπολης, στο Music Center του Σταύρου Κωτσιόπουλου, θυμίζοντας στους παλιούς και μαθαίνοντας στους νεότερους τις ανυπέρβλητες ομορφιές του βινυλίου.

Ένας από τους μουσικούς παραγωγούς, ηχολήπτης του σταθμού, φανατικός εραστής κι αυτός του βινυλίου, ο Μιχάλης Λαγοπάτης, καλεί τον κόσμο να στηρίξει τη συγκεκριμένη ημέρα, αγοράζοντας ένα δίσκο βινυλίου και όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Το βινύλιο είναι έρωτας, είναι αρρώστια…Εμείς με το να αγοράζουμε βινύλια, προσφέρουμε στον εαυτό μας δωρεάν ψυχανάλυση»…

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες με το Σωκράτη Ματθαιόπουλο «επί τω έργω»:


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...