Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πώς να διαλέξετε την κατάλληλη πέργκολα για τον κήπο σας!

Πώς να διαλέξετε την κατάλληλη πέργκολα για τον κήπο σας!
Πέργκολα είναι ένα χαρακτηριστικό ενός κήπου, που περιλαμβάνει μια σκιασμένη περιοχή (συχνά για διασκέδαση ή χαλάρωση) , η οποία κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας κολόνες με ακτίνες και οριζόντιες-ακτίνες στερεωμένες στη κορυφή.
 
Μπορούν να είναι κατασκευασμένες με το υλικό κατασκευής της σκεπής, να κρέμονται κληματαριές ή απλά το αφήνετε άδειο. Οι πέργκολες γενικά χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν το συναίσθημα του ορισμού ενός δωματίου, χωρίς να είναι περιφραγμένο.
Οι πέργκολες συχνά αναφέρονται ως ‘κιόσκι’ (ή έναν συγκεκριμένο τύπο κιόσκι).
 
Το να διαλέξετε τη σωστή πέργκολα δεν είναι πάντα εύκολο, και υπάρχει ένας αριθμός διαφορετικών παραγόντων που θα πρέπει να συγκρίνετε μέχρι πάρετε τη σωστή πέργκολα για το σπίτι σας. Παρακάτω υπάρχουν μερικές ερωτήσεις :
 
Τι χρήση θα κάνετε στη πέργκολα;
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι πως θα χρησιμοποιηθεί η πέργκολα. Η πέργκολα σχεδιάστηκε για να περιλαμβάνει σκιά, για παράδειγμα, θα φαίνεται πολύ διαφορετικό για να χρησιμοποιηθεί ως barbecue. Σκεφτείτε την χρήση της πέργκολας, και ποια θα είναι η τοποθεσία της. Με αυτούς τους δυο παράγοντες, δοκιμάστε και επικεντρωθείτε στη σκιά, στη πρόσβαση και στην ησυχία που χρειάζεστε.
 
Ποιοι είναι οι τυπικοί κανονισμοί και περιορισμοί;
 
Πριν σχεδιάσετε μια πέργκολα χρειάζονται κάποιοι τυπικοί κανόνες. Χτίζοντας σε υψηλή θαμνώδη περιοχή, για παράδειγμα θα περιοριστούν σημαντικά τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν όταν χτίζετε κοντά σε άλλο σπίτι. Άλλοι περιορισμοί μπορούν να περιλαμβάνουν το χρώμα ή το στυλ όταν χτίζετε κοντά σε κληρονομημένα σπίτια, ή την αυστηρή πόλη με πολεοδομικό κανονισμό με τα κριτήρια που επιθυμούν.
 
Τι σχήμα και στυλ προτιμάτε ;
 
Αυτό κυρίως καταρρέει στη λειτουργικότητα, αλλά η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο. Μόλις καλύψετε τις βασικές προϋποθέσεις για να ικανοποιήσετε τις πρακτικές σας ανάγκες, η προσθήκη κάποιου στυλ χρώματος και σχεδιασμού μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον στη πίσω αυλή, και να προσφέρει σημαντικά στην αγοραστική της αξία. Το σχήμα, το χρώμα σχεδίου και το υλικό που χρησιμοποιήθηκαν παίζουν όλα ρόλο στη τελική όψη.
 
Χρειάζεται επικάλυψη σκεπής στην πέργκολά σας;
 
Υπάρχει ένας αριθμός διαφορετικών τρόπων να τοποθετήσεις μια σκεπή σε μια πέργκολα, όπου η καθεμιά προσφέρει διαφορετικά στάδια ασφάλειας από τον ήλιο ή την βροχή. Ατσάλινη σκεπή, για παράδειγμα, θα εμποδίσει τον ήλιο και την βροχή αλλά ωστόσο απαιτεί μεγαλύτερο επίπεδο στη δοκιμή αντοχής, ιδιαίτερα στους υψηλούς ανέμους. Τα διαφανή ακρυλικά πάνελ ή τα πανιά προσφέρουν μερική προστασία, αντίθετα το ύφασμα σκιάς και η κληματαριά προσφέρουν τη βασική προστασία, αλλά είναι ελαφριά και μπορούν να γίνουν πολύ ελκυστικά.
 
Θα φτιάξετε τη δική σας πέργκολα, ή θα προσλάβετε κάποιον ειδικό;
 
Το να τοποθετήσετε μια πέργκολα είναι σχετικά απλό εγχείρημα, αλλά απαιτεί σημαντικές ικανότητες, προσπάθειας και χρόνου. Αν τα έχετε αυτά σε αφθονία, τότε είστε τυχεροί που έχετε αποφασίσει ήδη να φτιάξετε τη δική σας πέργκολα. Εάν έχετε ελλιπείς γνώσεις για το πώς φτιάχνετε ή δεν έχετε χρόνο για να αφιερώσετε, τότε το να βρείτε έναν επαγγελματία είναι η πιο λογική επιλογή. Στο τέλος, μια κακότεχνη εγκατάσταση είναι πιθανό να κοστίσει περισσότερο στις επισκευές ή τη διόρθωση από να το κάνει επαγγελματίας από τη πρώτη στιγμή. Παρομοίως, οι ειδικευμένοι οικοδόμοι θα καταλάβουν τους τοπικούς κανονισμούς και θα παρέχουν εγγύηση στην εργασία τους.
 
Η πέργκολά σας θα διαθέτει φωτισμό;
 
Διαλέγοντας να έχετε φωτισμό στη πέργκολά σας ή να την αφήσετε σκοτεινή θα επηρεάσει όταν θα τη χρησιμοποιείτε.  Εάν η πέργκολά σας είναι κυρίως μέρος για να κάθεστε και να διαβάζετε την εφημερίδα στον ήλιο με ένα πρωινό τσάι τη φωτεινή Κυριακή, τότε αφήστε το αφώτιστο αλλά εάν προγραμματίσετε να το χρησιμοποιήσετε τη νύχτα, παίρνοντας έναν αδειοδοτημένο ηλεκτρολόγο να εγκαταστήσει κάποιο πρακτικό φωτισμό θα κάνει τη διαφορά.
 
Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε φωτισμό, είναι καλή ιδέα να περιμένετε μέχρι η πέργκολα κατασκευαστεί και μετά να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε τα φώτα αφού ο ήλιος δύσει πριν δεσμευτείτε σε οποιαδήποτε μόνιμη εγκατάσταση.
 
Περαιτέρω πληροφορίες:  pergkoles
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...