Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοκάρουν τα βίντεο με τις δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις Η.Π.Α. (vd)

Σοκάρουν τα βίντεο με τις δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις Η.Π.Α. (vd)
Ακόμη ένα video ντοκουμέντο έρχεται στο φως για να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη φρίκη και να δείξει με κάθε λεπτομέρεια πως δυο λευκοί αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν 37χρονο Αφροαμερικανό. Οι δυο αστυνομικοί υποστήριξαν πως το θύμα, που ήταν οπλισμένο, τράβηξε όπλο. Όμως το νέο ντοκουμέντο τους διαψεύδει πέραν πάσης αμφιβολίας.

Το νέο video είναι τραβηγμένο από διαφορετική γωνία. Πιο «καθαρό» και δείχνει πως οι δυο αστυνομικοί έχουν ρίξει στο έδαφος τον άτυχο Άλτον Στέρλινγκ. Και οι δυο τον κρατούν κάτω, μπροστά σε ένα αυτοκίνητο, ενώ ο 37χρονος προσπαθεί να τους απωθήσει. Καθώς του φωνάζουν, ο ένας από τους δυο βγάζει το όπλο του από τη θήκη, αλλά πριν πυροβολήσει, το κάνει ο συνάδελφός του.

Οι πυροβολισμοί που ακούγονται κάνουν τον άνδρα που καταγράφει τη στιγμή της δολοφονίας να τραβήξει το κινητό του προς άλλη κατεύθυνση, προφανώς κατατρομαγμένος απ’ ό,τι είδε να γίνεται μπροστά στα μάτια του.



Όλα έγιναν όταν μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο ο 37χρονος, που πωλούσε CD, απείλησε άνδρα έξω από ένα μαγαζί. Όταν οι δυο αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, είχαν διαπληκτισμό με τον Στέρλινγκ και υποστήριξαν πως τον πυροβόλησαν – τέσσερις έως έξι φορές- γιατί τους απείλησε με όπλο.
Η αστυνομία της πόλης Baton Rouge στη Λουιζιάνα έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δυο αστυνομικών. Πρόκειται για τον Μπλέιν Σαλαμόνι, που ήταν στο Σώμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και για τον Χάουι Λέικ, ο οποίος υπηρετούσε στην αστυνομία τα τελευταία τρία χρόνια. Και οι δυο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άλλο ένα περιστατικό εκτέλεσης πολίτη εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς, καταγράφηκε και μάλιστα on camera στις ΗΠΑ με θύμα πάλι έναν αφροαμερικανό. Περίπου 24 ώρες μετά την εκτέλεση του Alton Sterling στην Λουιζιάνα, νεκρός έπεσε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο και με ένα 4χρονο παιδί στο πίσω κάθισμα ο 32χρονος Φιλάντο Καστάιλ και το περιστατικό κατέγραψε η ίδια του η φίλη που καθόταν στην διπλανή θέση.

Όλα έγιναν στην Μινεσότα. Ο Καστάιλ, οδηγούσε και η φίλη του Ντάιαμοντ Ρέινολντς, καθόταν δίπλα του όταν τους σταμάτησε ένα περιπολικό γιατί είχαν σπασμένο το ένα φανάρι. Η 4χρονη κόρη της Ρέινολντς ήταν στο πίσω κάθισμα. Ο αστυνομικός ζήτησε ταυτότητα και δίπλωμα. Η Ρέινολντς είπε ότι όταν ο φίλος της έβαλε το χέρι στην τσέπη για να βγάλει το δίπλωμα ενημέρωσε τον αστυνομικό ότι οπλοφορούσε αλλά και ότι είχε άδεια οπλοφορίας. Τότε ο αστυνομικός πανικοβλήθηκε και τον πυροβόλησε 4 φορές!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ



Λίγο μετά τους πυροβολισμούς η Ρέινολντς, άρχισε να τραβάει βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο. Ο φίλος της δίπλα της ψυχορραγούσε και το άσπρο μπλουζάκι που φορούσε είχε γεμίσει αίματα.

Ο αστυνομικός εξακολουθούσε να είναι σε κατάσταση πανικού και συνέχιζε να έχει το όπλο προτεταμένο φωνάζοντας: «Του είπα να μην το πιάσει! Του είπα να βγάλει το χέρι του από την τσέπη!»

Η Ρέινολντς προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της και απευθυνόμενη στον αστυνομικό του λέει: «Του είπατε να σας δώσει την ταυτότητά του κύριε και το δίπλωμά του». Η κάμερα δείχνει τον αστυνομικό να παραμένει δίπλα από τον πυροβολημένο άνδρα με το όπλο του προτεταμένο.

«Ω, Θεέ μου! Σε παρακαλώ ας μην είναι νεκρός!» λέει η Ρέινολντς και ακούγεται ο αστυνομικός να της λέει: «Κρατήστε τα χέρια σας εκεί που είναι». Εκείνη συμφωνεί.

Λίγη ώρα αργότερα αρκετοί αστυνομικοί έχουν φτάσει στο σημείο. Διατάζουν την γυναίκα να βγεί από το αυτοκίνητο και έχουν όλοι προτεταμένα τα όπλα τους. Ένας αστυνομικός παίρνει το μικρό κοριτσάκι αγκαλιά. Το βίντεο από όταν ανέβηκε στο διαδίκτυο κάνει τον γυρο του κόσμου.

Η μητέρα του θύματος είπε ότι το παιδί της πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο και εργαζόταν ως επιστάτης σε σχολικό κυλικείο. Αύριο θα γινόταν 33 ετών. 

Newsit.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...