Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ανοίγουν» 4 νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Μεγαλόπολης

«Ανοίγουν» 4 νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Μεγαλόπολης
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης ενέκρινε την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) ατόμων, για την κάλυψη αναγκών των ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσιών του Δήμου Μεγαλόπολης (καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης – αποχέτευσης), κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο, για τις εξής ειδικότητες:
• ΔΕ Ηλεκτρολόγων, άτομο ένα (1)
• ΔΕ Υδραυλικών, άτομο ένα (1)
• ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων, άτομο ένα (1)
• ΥΕ Εργάτης Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων, άτομο ένα (1)
Σύμφωνα με την απόφαση, «με την πρόσληψη του προσωπικού θα δημιουργηθούν επιπλέον συνεργεία αποκατάστασης βλαβών και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες θα λειτουργούν αποτελεσματικότερα.
Κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού σε όλες τις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης – αποχέτευσης) του Δήμου, για τους παρακάτω λόγους:
- Στο Δήμο Μεγαλόπολης υπηρετεί ένας (1) ΔΕ Υδραυλικός, ένας (1) ΔΕ Ηλεκτρολόγος και κανένας ΥΕ Εργάτης καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου ανταποδοτικού χαρακτήρα.
- Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 αναστέλλονται μέχρι 31-12-2016 οι προσλήψεις και οι διορισμοί μονίμου και ΙΔΑΧ προσωπικού των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
- Ο Δήμος Μεγαλόπολης αποτελείται από μια (1) Δημοτική Κοινότητα, εξήντα (60) Τοπικές Κοινότητες και είκοσι ένα (21) οικισμούς που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, δυσκολεύουν και μειώνουν το έργο των υπηρεσιών καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης – αποχέτευσης αφού πολλές από τις εργάσιμες ώρες καταναλώνονται σε μετακινήσεις.
Επιπλέον κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή ευθύνης του Δήμου δημιουργούνται αυξημένες ανάγκες καθώς παρουσιάζεται πληθυσμιακή αύξηση.
- Η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη σημασία και μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Τα τυπικά προσόντα ανάλογα με την ειδικότητα, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις, θα προσδιοριστούν από το ΑΣΕΠ και τη σχετική προκήρυξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.»
Η απόφαση λήφθηκε μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λαμπρόπουλου, επικεφαλής της παράταξης της πλέον ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος καταψηφίζει την πρόταση, καθότι όπως δήλωσε, ¨δεν μπορούμε να πούμε ναι αφού αφαιρούμε ζωή και δικαιώματα σε εργαζομένους, εμείς λέμε ναι στις προσλήψεις προσωπικού με δικαιώματα και σταθερή δουλειά¨.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...