Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από σήμερα οι αιτήσεις στην Αρκαδία για το νέο Voucher από 29 έως 64 ετών

Από σήμερα οι αιτήσεις στην Αρκαδία για το νέο Voucher από 29 έως 64 ετών
Ξεκινά σήμερα στις 11:00 το πρωί η υποβολή αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher από 29 έως 64 ετών με τίτλο "Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων σε Τομείς Οικονομικής Δραστηριότητας με Υποχρεωτική Εγγυημένη Απασχόληση".Ηδράση αφορά 16.620 ανέργους ηλικίας από 29 μέχρι 64 ετών (γεννημένοι από 01/01/1950 έως 31/12/1985), εκ των οποίων:
·         10.000 από τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
·         3.000 από τον ΚΛΑΔΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ & ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
·         3.620 από τον ΚΛΑΔΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1.       Θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 100 ωρών
2.       Πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 300 ωρών σε επιχειρήσεις ή φορείς του ιδιωτικού τομέα
3.       Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος για το σύνολο των καταρτιζομένων καθώς και
4.       Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τουλάχιστον του 25% των καταρτισθέντων για τουλάχιστον 2 μήνες πλήρους απασχόλησης.
Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση, βάσει των παρακάτω κριτηρίων:
·         Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας (μέγιστος βαθμός: 39 μόρια)
·         Ηλικίαυποψηφίου  (μέγιστος βαθμός: 21 μόρια)
·         Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό οικ. έτος 2014 (μέγιστος βαθμός: 30 μόρια)
·         Αποδεδειγμένη εργασιακήεμπειρίαστα αντικείμενα ενός τουλάχιστον εκτων 3 κλάδων που αναφέρθηκαν παραπάνω(μέγιστος βαθμός: 30 μόρια)
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 1600€ και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης το οποίο λαμβάνει ο ωφελούμενος της δράσης από τον Ο.Α.Ε.Δ για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα κατάρτισης μετά και την ολοκλήρωσή του.
Διευκρινήσεις
1.       Για να συμμετέχει κάποιος στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία σε ένα από τα αντικείμενα των 3 κλάδων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ένα από τα αντικείμενα είναι το Διοικητικό Προσωπικό. Εάν λοιπόν έχει εργαστεί κάποιος π.χ ως υπάλληλος γραφείου σε μια επιχείρηση, μπορεί να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα.
2.       Η χρονική σειρά προτεραιότητας δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής.
3.       Όσοι εργάστηκαν στα 5μηνα της Κοινωφελούς Εργασίας των Δήμων μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
4.       Ειδικά για τα τεχνικά επαγγέλματα για τους μισθωτούς, κάθε έτος επαγγελματικής εμπειρίας ισοδυναμεί με 100 ένσημα. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες κάθε έτος επαγγελματικής εμπειρίας ισοδυναμεί με διάρκεια έργου 100 ημερών.
5.       Ενδεικτικές ειδικότητες (Διοικητικό Προσωπικό-Υπάλληλοι γραφείου, Γραμματειακή Υποστήριξη, Λοιποί Υπάλληλοι- Εργάτες, Διάφοροι Τεχνίτες, Ψυκτικοί, Ξυλουργοί, Ελαιοχρωματιστές, Υδραυλικοί, Εργάτες καθαριότητας, Τεχνικοί διαχείρισης και ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, απορριμμάτων, Χειριστές Η/Υ, Τεχνικοί Λογισμικού κ.ά
Το ΚΕΚ Ανάπτυξη & Εξέλιξη προετοιμάζοντας έγκαιρα τονέο επιδοτούμενο πρόγραμμαVoucher 29-64 καλεί όλους τους άνεργους  να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα προγράμματα.Πληροφοριακό υλικό (Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, Προκήρυξη, Αίτηση συμμετοχής, Ενημερωτικό δελτίο, Δικαιολογητικά κτλ) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, στο σύνδεσμο :
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr .
ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00-21:00& Σάββατο 09:00-14:00
·         ΑΣΤΡΟΣ, ΤΗΛ-ΦΑΞ: 2755024094 – 6975803004
·         ΤΡΙΠΟΛΗ (ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 127), ΤΗΛ-ΦΑΞ: 2710227703
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   -  web: http://www.anaptixi-exelixi.gr






Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...