Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα «πεντάμηνα» στην Αρκαδία!

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα «πεντάμηνα» στην Αρκαδία!
Στο ΑΣΕΠ υπέβαλε ο ΟΑΕΔ την προκήρυξη των 52.553 θέσεων κοινωφελούς εργασίας και αναμένει την έγκρισή της μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το «Έθνος».


Κυρίως το ΑΣΕΠ θα εξετάσει τα προσόντα που ορίζονται για κάθε μία από τις 126 ειδικότητες, στις οποίες κατανέμονται οι θέσεις του προγράμματος. Σύμφωνα με σχεδιασμό του ΟΑΕΔ, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις στους δήμους θα έχουν άνεργοι από 18 έως 65 ετών για την κατηγορία ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, ενώ επιπλέον μοριοδότηση θα δίνεται στους ανέργους 30-44 ετών και στους μακροχρόνια ανέργους.

Οσον αφορά το ποσό που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι, αυτό ορίζεται στα 19,6 ευρώ ημερησίως, δηλαδή 490 ευρώ τον μήνα για εκείνους που είναι πάνω από 29 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως δηλαδή 427 ευρώ τον μήνα γι' αυτούς που είναι κάτω των 29 ετών.

Τα νέα σημαντικά στοιχεία που θα υπάρχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είναι η αύξηση της μοριοδότησης σε οικογένειες που έχουν ανήλικα τέκνα, στους άνεργους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 44 ετών, καθώς επίσης και στους μακροχρόνια άνεργους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τα νοικοκυριά στα οποία δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος. Ειδικότερα, σε αυτές τις οικογένειες η μοριοδότηση αναμένεται να διπλασιαστεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Πεντάμηνα» - Αυτές είναι οι θέσεις που θα «ανοίξουν» στην Αρκαδία – Δείτε σε ποιες υπηρεσίες!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...