Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πεντάμηνα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι για το πρόγραμμα που ξεκινά στην Αρκαδία!

«Πεντάμηνα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι για το πρόγραμμα που ξεκινά στην Αρκαδία!
Θέμα ημερών είναι πλέον να «ανοίξει» το νέο πρόγραμμα για την κάλυψη θέσεων προσωρινής κοινωφελούς εργασίας για την Αρκαδία.

Οι άνεργοι της περιοχής μας πρέπει να γνωρίζουν ότι:

-Οι θέσεις, οι οποίες προβλέπονται στην πρώτη προκήρυξη, θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, με διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού.
-Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
-Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν σαφή εικόνα των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τους για τις θέσεις που θα καλύψουν πριν από την ανάληψη της εργασίας.
-Αναλυτικές πληροφορίες για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνουν με την τελική δημόσια πρόσκληση της διοίκησης του ΟΑΕΔ εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου.
-Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη, που θα αφορά θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών.
 
Να θυμίσουμε ότι πριν τις εθνικές εκλογές, είχε ανακοινωθεί ότι:
Στην περίπτωση που η συμμετοχή στο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα καθόλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, κάθε ωφελούμενος ασφαλίζεται και λαμβάνει αμοιβή/ενίσχυση για 25 ημέρες και συγκεκριμένα 490,00 ευρώ ο άνω των 25 ετών και 427,00 ευρώ ο κάτω των 25 ετών. 

Επίσης, επιλέξιμη δαπάνη ορίζεται και το μη μισθολογικό κόστος που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη και το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 258,00 € και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 225,00€. - www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...